monitorulcj.ro Menu

Spaghete Carbonara

Ingrediente: 250-400 gr. sunca bacon, o lingurita de usturoi pisat, piper negru, sare, busuioc praf, 4 oua,  o ceasca de brânza parmezan, patrunjel verde, o cutie de spaghete      Mod de preparare: Prepararea sosului: Într-o tigaie mare, încinsa, se prajesc bucatelele de bacon pâna devin crocante (aproximativ 6-8 minute). Grasimea din tigaie se scurge pâna ramâne o pelicula, apoi se adauga usturoiul pisat si piper dupa gust. Când se "aureste" usturoiul, se ia tigaia de pe foc, se adauga baconul prajit si pastele fierte si se mai adauga un pic de piper, sare si se tine pe foc înca 1 minut.      Ouale, batute bine într-un bol, împreuna cu un praf de sare, se adauga peste acest amestec fierbinte, dar în prealabil tigaia se ia de pe foc. Când se adauga ouale, se amesteca încontinuu, pâna când ouale se lipesc pe paste si se întaresc. Se adauga parmezanul si se amesteca bine. Se serveste în castronele (nicidecum în farfurii) si se presara patrunjel verde tocat foarte fin pe deasupra. Pofta buna!

comments powered by Disqus