monitorulcj.ro Menu

Banii capsunarilor, sansa pentru agricultura?

Daca producatorii interni vor invata sa realizeze proiecte eligibile pentru a atrage fondurile europene, România va putea renunta la importurile de carne de porc in urmatorii cinci sau sase ani. Mai mult, românii care lucreaza in strainatate pot contribui la dezvoltarea sistemului agroalimentar.Cel putin asa considera directorul general in Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVA), Stefan Nicolae. In prezent, aproximativ sapte la suta din banii capsunarilor sint investiti in afaceri aducatoare de profit, restul fiind directionati catre consum si sectorul imobiliar. Totusi, directorul ANSVA este optimist. El crede ca angajatii români din strainatate vor veni cu cunostintele si cu banii necesari pentru a revigora sistemul agroalimentar românesc. “Se vor intoarce cu obiceiurile de acolo si cu capital si acest capital va duce la dezvoltarea agriculturii, va duce la retehnologizare, va duce la zootehnicizarea agriculturii”, a adaugat Stefan Nicolae.Intr-un interviu acordat postului national de radio, directorul ANSVA a declarat ca in urmatorii ani producatorii români vor putea acoperi necesarul de consum daca vor invata sa realizeze proiecte eligibile care sa atraga suficiente finantari europene. “Acesti bani nu ti-i da nimeni pur si simplu. Ti-i da pe idei, pe proiecte, ti-i da pe o perspectiva pe care tu trebuie sa o garantezi”, a explicat Stefan Nicolae, care a adaugat ca, in aceste conditii, fermierii români vor putea asigura integral, in urmatorii 5-6 ani, necesarul de consum de carne de porc.

comments powered by Disqus