monitorulcj.ro Menu

Pui cu Portocale

Ingrediente: 4 pulpe de pui, sucul de la 2 portocale, diluat cu apa, doua portocale integi, o lingura stafide, un morcov mare fiert, 5-6 linguri de vin, 2 linguri zahar, sare. Mod de preparare:Se pune morcovul la fiert. Sucul de portocale diluat cu apa, stafidele se pun peste pulpe si se inabuse.Se paseaza morcovul si se pune peste pulpe. Se pregatesc cele doua portocale: se curata de coaja - si de cea alba, neaparat, ca sa nu fie amar sosul, apoi se taie felii.Intr-un vas se pun untul si zaharul care se topesc la foc mic. Se pun si feliile de portocale si vinul. Se lasa sa dea citeva minute in clocot. Se scot pulpele din primul sos si se aranjeaza intr-un vas rezistent la foc.Cele doua sosuri - cel in care s-au inabusit pulpele si cel cu portocale se amesteca si se toarna peste pulpe.Se pune vasul la cuptor pina se rumenesc pulpele. Se servesc fierbinti. 

comments powered by Disqus