monitorulcj.ro Menu

Trateaza durerile de cap..natural

Cea mai mare problema a durerilor de cap este stabilirea exacta a cauzei. Exista cam 200 de cauze posibile. Dintre acestea, obisnuite sint oboseala ochilor, stress-ul, somnul neodihnitor, fumatul, substantele toxice din atmosfera, artrita, spondiloza cervicala, diskinezia biliara, hipertensiunea arteriala, unele afectiuni renale, unele tulburari digestive, racelile. Metodele traditionale chinezesti contin solutii care tin seama de faptul ca nu intotdeauna poti dispune de pilule contra durerilor, sau de un medic. Astfel, o solutie bine cunoscuta este aceea de a masa capul cu unguentul cu eucalipt - atunci cind nu este vorba de o raceala. Si uleiul de menta are acelasi efect revulsiv, racoritor, daca se maseaza cu el timplele. Dar si un ceai de menta poate fi util. Atunci cind durerea este provocata de o stare nervoasa tensionata, simplul masaj al calotei craniene este eficient, aici contribuind si miscarile delicate efectuate de la ceafa spre frunte, prin par, in contrasens cu directia firelor. Masajul Qigong adauga si baterea scalpului cu buricele degetelor ambelor miini, precum si presarea scalpului cu degetele si miscarea viguroasa acestuia inainte si inapoi. Daca nici aceste manevre nu dau rezultate, atunci presati puternic cu buricele degetelor groase pe marginea superioara a orbitelor, in zona din apropierea nasului. Desigur, mai exista si alte remedii:- Ceai de ghimbir - se pun la fiert 375 ml de apa; dupa ce da in clocot, se adauga 10 g ghimbir proaspat, taiat feliute si 2 lingurite de zahar brun, continuind fierberea pe foc mic inca 10 minute. Se bea ceaiul fierbinte, de trei ori pe zi, pina la disparitia crizelor zilnice de migrena.- Ceai din migdale si crizanteme - aceeasi cantitate de apa 375 ml, se da in clocot si se adauga o lingurita de migdale pisate si o lingurita de petale uscate de crizanteme. Se continua fierberea, pe foc mic, timp de 15 minute. Se bea fierbinte.- Decoct din ceai verde si coaja de portocala - se folosesc 5 g ceai verde si coaja unei portocale (taiata marunt). Se pun in 375 ml apa si se lasa pe foc mediu timp de 10 minute. Se bea de doua ori pe zi, atunci cind durerea de cap este asociata cu greata si rinita ori inflamarea conjuctivei ochilor.- Vinul de crizantema - aici, este nevoie de doi litri de vin de orez sau sake, in care se pun 200 g de petale uscate de crizanteme si se lasa la macerat timp de 10 zile. Se inghit 2-3 lingurite de macerat, zilnic.- Supa-crema de hasme si scortisoara - in 500 ml apa, se pun 50 g orez, 10 hasme taiate in bucati mici si 2 lingurite de pref de scortisoara si se aduc la clocot; apoi, se acopera vasul si se continua fierberea timp de 20 minute, pina se obtine o consistenta cremoasa. Se consuma de doua ori pe zi, atunci cind durerea este provocata de vremea rece, vintoasa.- Supa-crema de naut - se pun la fiert 1,5 litri de apa, iar dupa ce dau in clocot, se adauga 50 g naut si 100 g orez. Se continua fierberea, pe foc mic, timp de 30 minute, pina cind fiertura capata o consistenta groasa, cremoasa. Se consuma fierbinte, in cazurile durerilor de cap provocate de insolatie si canicula.    

comments powered by Disqus