monitorulcj.ro Menu

Cafea racoritoare

Este vara, si caldurile de afara parca nu na lasa nici macar sa savuram o cafea calda. Pentu a ne racorii, si a face fata caldurii, va propunem citeva retete de cafea care se consuma ree. Coffee Glace  Contine albus de ou, zahar si frisca, dar nu este o prajitura, ci o delicioasa reteta de cafea, cu mai putine calorii dar cu mai multa cofeina. Pentru preparare aveti nevoie de: 1/2 ceasca de cafea foarte tare si rece 1 ceasca de smintina 3 albusuri de ou 6 linguri de zahar granulat 4 linguri frisca Combinati albusurile de ou cu zaharul granulat si bateti-le pina obtineti o spuma. Combinati cafeaua cu frisca si amestecati pina se omogenizeaza. Adaugati amestecul de cafea in compozitia cu zahar, puneti cateva cuburi de zahar si amestecati. Lasati cafeaua la racit pina se obtine consistenta unui serbet. Se serveste in pahare inalte.Cafea crema Cafeaua rece, la fel de aromata precum cea calda, capata un gust special daca este combinata cu putina inghetata de vanilie. Ingrediente: un sfert de pahar de lapte praf cuburi de gheata 4 1/2 lingurite rase de ness 1 lingurita rasa de zahar 3 lingurite de inghetata de vanilie Dizolvati laptele praf prin frecarea cu cuburile de gheata. Adaugati patru lingurite de ness si zaharul, varsati compozitia intr-un shaker si amestecati pina se sparge gheata. Turnati cafeaua in pahare inalte si ornati cu inghetata si cu praf de ness.Sassy Sodas  Din cafea in combinatie cu inghetata poate rezulta o bautura exceptionala, dulce si aromanta. Pentru prepararea Sassy Soda, aveti nevoie de o cescuta de inghetata de cafea, 4-6 linguri de inghetata de vanilie, 2 linguri de cafea macinata si citeva lingurite de ness si rom. Puneti inghetata de cafea si de vanilie intr-un mixter si adaugati romul si cafeaua care a fost macinata bine in prealabil. Mixati la viteza maxima pina obtineti o crema. Turnati compozitia in pahare inalte, si decorati cu praf de ness. EskimochaEskimocha este o combinatie delicioasa din care rezulta o cafea irezistibila, rece.Pentru preparare aveti nevoie de: 2.5 ceasca de cafea, putin mai tare decit o preparati de obicei 2/3 ceasca lapte 1.5 lingurita de zahar 5 lingurite de sirop de ciocolata 1/4 lingurita de chimen Puneti cafeaua intr-un vas, apoi in frigider, pina ingheata. Odata ce a inghetat, adaugati laptele (la temperatura camerei), siropul de ciocolata, zaharul si chimenul intr-un shaker si amestecati 2-3 minute. Se serveste in cani mari. Cafea „la rece"  Degustarea unei cafele fierbiti este un deliciu, dar pentru cine nu stie, cafeaua rece este de asemenea o delicatesa ce iti rasfata papilele gustative intr-un mod unic. Ingrediente: 1 jumatate de ceasca cu gheata pisata 2 cescute espresso 4 lingurite de ciocolata fierbinte 3 lingurite ulei de masline 3 lingurite zahar Frisca 2 cescute lapte 1 lingurita vanilie Mai intii, amestecati cele 2 cescute de espresso cu laptele. Cind formati un amestec uniform, adaugtai zaharul si ciocolata praf si dizolvati-le in compozitie. Adaugati lingurita de vanilie si o cescuta frisca, apoi gheata pisata. Amestecati pentru cca 30 de secunde, apoi turnati bautura in pahare mari, lasind loc si pentru frisca cu care se va orna.

comments powered by Disqus