monitorulcj.ro Menu

Ingrijiti-va stomacul

Cea mai frecventa afectiune de care sufera cei mai multi dintre romani, este gastrita. Aceasta boala este o inflamatie a mucoasei stomacului, evoluind acut sau cronic. Dar, ceea ce putini dintre noi stiu, este faptul ca exista multe plante care pot fi folosite pentru tratarea interna a acestei boli.  Iata citeva retete care va vor fi de mare folos:Anasonul - din aceasta planta se prepara o infuzie din 6-8 fructe, la 100 ml. de apa clocotita. Se lasa acoperita 10-15 minute si apoi se strecoara. Se bea fractionat, in 2-3 reprize. Cerentelul - se prepara un decoct din 2 lingurite de pulbere rizom si radacina, la o cana cu apa (aproximativ 250 ml.). Se fierbe 25-30 de minute si apoi se strecoara. Se bea dimineata, pe stomacul gol, neindulcit. Coada soricelului - faceti un decoct din 10 g. flori si frunze uscate, la 1 litru de apa. Se fierbe pina scade la jumatate si apoi se strecoara. Intreaga cantitate se bea in cursul unei zile. Galbenelele - faceti o infuzie din 2 lingurite de flori, la o cana cu apa (250 ml). Cantitatea se bea in cursul unei zile, de preferinta pe stomacul gol. Hameiul - se bea sub forma de infuzie,  dintr-o lingurita de conuri uscate, maruntite, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se lasa acoperita 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se bea cite o cana dupa mesele principale. Levantica - se prepara o infuzie din 1-2 lingurite de flori, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi. Macesul - se foloseste sub forma de decoct din 2 linguri de fructe, la 500 ml. de apa. Se fierbe numai 5 minute. Cantitatea se bea in cursul unei zile. Maghiranul - faceti o infuzie dintr-o lingurita de planta maruntita sau pulbere de planta, la o cana (250 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi. Musetelul - se face o infuzie din 1-2 lingurite de flori, la o cana cu apa (200 ml.). Se beau 2 cani pe zi, pe stomacul gol. Extractie dubla: se amesteca la rece, timp de 30 de minute, 1-2 lingurite de flori, intr-o jumatate de cana de apa. Se filtreaza, iar florile se infuzeaza cu alta jumatate de cana cu apa clocotita. Cele doua lichide se amesteca. Se bea in cursul unei zile, in doua reprize, pe stomacul gol. Patlagina - se consuma sub forma de infuzie din 2 linguri de frunze, la o cana cu apa (200 ml). Se ia cite o lingura, la 3 ore. Rostopasca - preparati o infuzie dintr-o jumatate de lingurita  de pulbere  de planta, la o cana (250 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se iau cite 1-2 linguri, la 3 ore. Salcimul - sub forma de infuzie din 2 lingurite de flori, la o cana cu apa (200 ml). Se beau 2 cani pe zi, intre mese. Sunatoarea - infuzie din 1-2 linguri de planta uscata, maruntita, la o cana (200 ml) cu apa clocotita. Se beau 2 cani pe zi.

comments powered by Disqus