monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Evenimentele-experiment, organizate tot mai des. Clujul, primul oraș din țară care dorește organizarea unui concert-test

Evenimentele-experiment, organizate tot mai des. Clujul, primul oraș din țară care dorește organizarea unui concert-test.
Tot mai multe țări din Europa vor să organizeze evenimente-experiment, pentru a testa probabilitatea de răspândire a virusului în acest condiții. În România, prima inițiativă în acest sens vine de la Cluj-Napoca, unde primarul Emil Boc propune organizarea unui concert-test. Rămâne de văzut doar care vor fi regulile pentru participanți, fiind luate în calcul obligativitatea vaccinării ori a testării.

Amera Tower, prima clădire din România precertificată „Zero Waste Building”(P)

După ce în anul 2012 clădirea Amera Tower a fost certificată drept prima clădire verde din Cluj-Napoca, de către U.S. Green Building Council, aceasta continuă să fie deschizător de drumuri, sens în care a obținut recent precertificarea „Zero Waste Building”, fiind în plin proces de certificare „Zero Waste Building”, acordată de către organizația Zero Waste Europe.

Expert UBB: „Este posibil ca după vaccinare să ne infectăm cu COVID-19”

Expertul UBB Răzvan Cherecheș: „Este posibil ca după vaccinare să ne infectăm cu COVID-19”.
Răzvan Cherecheș, expertul UBB în sănătate publică a explicat de ce este posibil să ne infectăm cu COVID-19, chiar dacă suntem vaccinați complet. Acesta a arătat însă, că șansele de a manifesta simptomele specifice virusului sunt scăzute în acest caz, datorită imunizării.