monitorulcj.ro Menu
ARHIVA
Luna: IANFEB

30 de cazuri de gripă pe zi la Cluj

În ultima săptămână au fost consultate în jur de 100 de persoane pe zi, dintre care 30 au fost diagnosticate cu gripă.

OPINIE Naționalismul: suliță, platoșă sau himeră

Așa se întâmplă în lipsa educației politice elementare! Așa se întâmplă când unica lecție/ocazie/învățătură politică este propaganda! Așa se întâmplă când politica este prilejul de a da altuia ceva (puterea) și nu a lua ceva pentru tine (ce ți se cuvine)!

Tibi Ușeriu, pe primul loc în maratonul Yukon Arctic Ultra 2020!

Ultramaratonistul român Tibi Ușeriu a trecut pe primul loc la jumătatea traseului de aproape 500 de kilometri al cursei Yukon Arctic Ultra. El a reușit, în ultimele două ore, să-l ajungă din urmă pe concurentul elvețian care se afla în fruntea cursei.

Cod galben de INUNDAȚII și PRECIPITAȚII la Cluj

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o atenţionare Cod galben de inundaţii şi depăşiri ale Cotelor de atenţie, valabilă până la miezul nopţii în opt bazine hidrografice din Transilvania şi Crişana.

Ioan Aurel Pop, reacţie în cazul brutarilor din Sri Lanka

Preşedintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, rectorul Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj, afirmă că "întâmplarea" celor doi muncitori din Sri Lanka, angajaţi la o brutărie din localitatea harghiteană Ditrău, are rădăcini mult mai profunde şi o califică drept "excludere", "xenofobie" şi "rasism".