monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Calvar pentru pietoni şi şoferi. Se închide Podul Porţelanului. Vă mai amintiţi chinul îndurat de clujeni la modernizarea Podului Traian?

În 2014, Primăria Cluj-Napoca se lăuda că Podul Porţelanului va intra în reparaţii. De atunci, nu s-a întâmplat mai nimic, doar valoarea lucrărilor a crescut simţitor de la an la an. Acum, municipalitatea a dat undă verde lucrărilor de modernizare şi a decis că traficul auto şi pietonal va fi închis pe perioada lucrărilor.

ANALIZĂ. A doua zi de creștere pentru euro

Moneda unică și-a continuat evoluția ascendentă în timp ce dolarul și francul elvețian au scăzut. În piața monetară indicii ROBOR au coborât spre valore care se mai înregistrau la jumătatea lui ianuarie.

Andronescu: „Nu am desființat niciodată școala profesională!” Școlile de Arte și Meserii, înlocuite cu licee tehnologice

Criza meseriașilor se resimte din plin în câmpul de muncă de când Ecaterina Andronescu a desființat școlile profesionale. Sau, mai degrabă, le-a înlocuit cu licee tehnologice, unde elevii sunt obligați să obțină bacalaureatul. Din acest motiv elevii sunt tot mai puțini. Ministrul Educației a declarat că nu a desființat niciodată Școlile de Arte și Meserii.

Daniel Buda (PNL-PPE): "Practicile comerciale neloiale în cadrul lanțului de aprovizionare cu alimente vor fi eliminate de noua propunere a Parlamentului European, a Comisiei Europene și a Consiliului!"

Europarlamentarul clujean Daniel Buda (PNL-PPE) apreciază că adoptarea în Parlamentul European a raportului privind practicile comerciale neloiale dintre întreprinderi în cadrul lanţului de aprovizionare cu alimente este un pas uriaş în sprijinul fermierilor şi consumatorilor.

Gata de revanșă? U-BT va da din nou piept cu BCMU Pitești

După ce au avut nevoie de prelungiri pentru a învinge BCMU Pitești, baschetbaliștii de la U-Banca Transilvania vor da din nou piept cu același adversar, miercuri, tot la Cluj-Napoca, de data asta în Cupa României.

Clujul, capitala de-o seară a balului vienez

La Balul Operei 2019 au fost premiate sopranele Anita Hartig și Lorena Puican, împreună cu tenorul Teodor Ilincăi. Academicianul Ionel Haiduc, primul laureat al Marelui Premiu al Fundației Transilvania Leaders

Noi emoții pentru gimnaziști. A început simularea la matematică

Elevii de clasa a VII-a susțin astăzi pentru prima dată simularea examenului de Matematică din cadrul Evaluării Naționale. Accesul elevilor în săli a fost permis până la ora 8:30, potrivit regulilor de simulare anunțate de Minister.

Încă două victime la Cluj din cauza gripei

Alte trei persoane au murit din cauza gripei, anunţă Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT). Două dintre acestea proveneau din județul Cluj.

CFR Călători Cluj anunță modificări în circulația unor trenuri

CFR Călători Cluj informează că, în perioada următoare, pentru efectuarea de către CNCF CFR SA a unor lucrări la infrastructura feroviară între stațiile Jibou şi Zalău Nord vor interveni modificări în circulația trenului Regio 4064 Jibou – Zalău Nord – Săcuieni Bihor.