monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Profesorii vor avea statut de autoritate publică, la fel ca polițiștii?

Comisiile juridică și de învățământ ale Senatului au adoptat, marți, propunerea legislativă a senatorului PSD Șerban Nicolae, ce prevede pedepse pentru agresarea personalului didactic. Totodată, în cadrul dezbaterilor, s-a stabilit un amendament ce prevede majorarea sancțiunilor cu o treime. Proiectul va fi trimis în plenul Senatului, for decizional.

„Cum acționăm contra bullying-ului?” la Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca (P)

În perioada 27-29 noiembrie 2019, Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca a fost gazda reuniunii transnaționale din cadrul proiectului de schimb interșcolar Erasmus + 2019-1-RO01-KA229-063925_1, „Toți prieteni pe Internet (Tous amis... sûr Internet - TASI)”, proiect în cadrul căruia Liceul Teoretic „Lucian Blaga” deține rolul de instituție coordonatoare la nivel european.

Dezbateri finale în dosarul Colectiv

Foto: newsweek.ro
Procurorul DNA care se ocupă de cazul Colectiv, a cerut luni, 2 decembrie, pedepse maxime cu executare pentru cei doi pompieri, care au ignorat neregulile din clubul în care a avut loc incendiul devastator, în urma căruia şi-au pierdut viaţa 65 de oameni.

Clujenii, chemați să doneze sânge!

În perioada 9-13 decembrie, Organizația Studenților Mediciniști din Cluj organizează o nouă campanie națională de donare de sânge la Cluj-Napoca.

30 de ani de la căderea zidului - Expoziție fotografică și dezbatere

Sursă foto: rfi.ro
La 30 de ani de la căderea zidului Berlinului, Institutul Francez din România la Cluj-Napoca vă invită joi 5 decembrie ora 18.00 la o dezbatere alături de Frédéric de La Mure, fotograf oficial al Ministerului Francez al Afacerilor Externe (1982 - 2019) și prof. univ. dr. Sergiu Mișcoiu, politolog.