monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Radu Țuculescu, important scriitor clujean, a împlinit 70 de ani

Unul dintre cei mai importanți scriitori clujeni, care și-a pus bazele carierei în Cluj-Napoca a împlinit la data de 1 ianuarie frumoasa vârstă de 70 de ani. Radu Țuculescu este cunoscut, citit și apreciat atât în întreaga țară cât și în străinătate.

Ryanair lansează PRIMELE ZBORURI din Cluj-Napoca spre Londra

Ryanair va lansa prima rută din Cluj, al cincilea său aeroport din România, cu un serviciu către Londra Southend care va fi operat cu o frecvență de trei zboruri săptămânale începând cu data de 2 aprilie, ca parte a calendarului Vara 2019.

Când copilul are un copil. Din ce în ce mai multe adolescente devin mame

Ministerul Muncii a precizat că, potrivit datelor INS, în anul 2017, a fost înregistat un număr de 18.656 de naşteri la mame cu vârsta sub 19 ani, între care 698 de cazuri au fost fete cu vârsta sub 15 ani, conform unui răspuns la o interpelare adresată de Costel Lupaşcu deputat PSD.

Boboteaza, ziua în care sunt sfinţite apele, iar fetele îşi visează ursitul

Boboteaza sau Botezul Domnului, cunoscută şi sub denumirile "Arătarea Domnului" şi "Epifania", este celebrată de creştini pe 6 ianuarie, iar, pe lângă sfinţirea apei, include şi o serie de obiceiuri şi tradiţii - fetele îşi visează ursitul, iar bărbaţii scot crucea din apă.

Micro-vacanţele, noua tendinţă a anului 2019

Sursă foto: https://www.deltahotel.pl
Vacanţele de tip "city break" sunt grozave pentru cei care au un program aglomerat, însă cei care nu îşi permit nici măcar câteva zile de vacanţă pot opta pentru micro-concedii, de 24 de ore, care se anunţă a fi noua tendinţă a anului 2019.