monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Calitate versus cantitate în era internetului

Cu ocazia Zilei Culturii, scriitorul clujean Adrian Popescu a vorbit despre literatura în secolul vitezei, în care prezentarea unei cărți contează mai mult decât conținutul ei.

Bursele elevilor din Cluj-Napoca au fost majorate cu CINCI lei

Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat, marţi, majorarea cu câte cinci lei a burselor acordate elevilor din învăţământul preuniversitar cu rezultate bune la învăţătură şi a celor sociale, urmând să beneficieze de ele peste 13.000 de elevi în primul semestru.

ANALIZĂ Doar doi bani despart euro de 4,7 lei

Leul a avut o singură zi liniștită, cea de luni, pentru că, ieri, media euro a depășit un nou prag, cel de 4,68 lei. La rândul lor și celelalte valute importante s-au apreciat. O veste bună vine din piața monetară unde indicii ROBOR se mențin pe scădere.

Lupta dintre bine și rău s-a dat duminica trecută pe scena Operei Naționale Române din Cluj-Napoca cu două reprezentații de excepție oferite de Ansamblul Baletului pe Gheaţă din Sankt Petersburg (P)

Talentații balerini-patinatori ruși, membri ai Ansamblului de Stat al Baletului pe Gheață din Sankt Petersburg, au interpretat duminică, pe scena Operei din Cluj-Napoca, piesa „Frumoasa din Pădurea Adormită” pe acordurile celebre ale muzicii lui Piotr Ilici Ceaikovski, într-un eveniment unic în lume, scenă fiind acoperită complet în gheaţă. Spectacolul a avut două reprezentații, ambele uimind audiența.