monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

OPINIE. Criza forţei de muncă se rezolvă prin învăţământ şi dispariţia lui “Dorel”. Extinderea programului de lucru rezolvă parţial problemele

O clarificare cu privire la conflictul semantic privind modificările timpului de lucru prevăzute în Codul muncii, venită din partea unui angajator cu aproape 1000 de angajaţi, puternic afectat de criza forţei de muncă calificate – criză care, separat fie vorba, se va rezolva cu adevărat numai în 3-5 ani, după ce se introduc pe scara largă învăţământul obligatoriu dual şi cel profesional, iar personajul cult-pop “Dorel” va dispărea din vocabularul care batjocoreşte muncitorul român.

Petiţie la Bucureşti pentru a scoate Tarniţa de pe lista lacurilor navigabile. Se cere şi demiterea unui membru PNL Cluj

Ecologiştii clujeni au lansat o petiție prin care semnalează abuzurile de la Tarnița. În paralel, parlamentarii clujeni au depus la comun o interpelare prin care cer Ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, să scoată Tarnița de pe lista lacurilor navigabile, chiar dacă sunt deja interzise ambarcațiunile motorizate prin reglementări la nivel județean.

Calendarul evaluărilor de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a 2020. Testările vor avea loc în luna mai

Calendarul evaluărilor de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a a fost finalizat și publicat în Monitorul Oficial. Primii care vor susține testările sunt elevii de clasa a II-a, care vor da pe 11 mai 2020 evaluarea la Limba română scris, pe 12 mai la Citit, pe 13 mai la Matematică, iar pe 14 mai copiii aparținând minorităților vor da testare la Limba română pentru minoritățile naționale.

Senatorul Vasile-Cristian Lungu: Stop experimentelor pe clujeni!

Senatorul PMP Cluj Vasile Cristian Lungu
Senatorul Vasile-Cristian Lungu atrage atenția asupra faptului că în Europa există deja țări care au blocat tehnologia 5G datorită pericolului asupra sănătății populației, însă în România, populația nici măcar nu a fost informată despre folosirea tehnologiei 5G darămite să se vorbească despre efectele nocive ale radiațiilor asupra cetățenilor.