monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Elevii clujeni învață să protejeze natura

Elevii de la trei școli clujene, Colegiul Tehnic Energetic, Școala „Octavian Goga” și Școala Gimnazială Frata s-au întâlnit pentru a înțelege mai bine de ce este important să protejăm natura. Ei au învățat despre colectarea selectivă, despre materialele reciclabile, după care au avut de realizat un proiect.

Dolarul și francul elvețian la maximul ultimelor doi ani

Perechea euro/leu a avut o evoluție descendentă, media fiind stabilită la 4,7603 lei, după creșterea de miercuri la 4,7620 lei. Tranzacțiile din piața locală se realizau în culoarul 4,758 – 4,764 lei iar cele de la ora 14:00 se realizau în jurul valorii de 4,759 lei.

10 mil. € pentru un kilometru din Autostrada Transilvania

După nenumărate promisiuni nerespectate făcute încă din primăvara lui 2018, CNAIR a lansat pe 20 și 21 martie trei licitații de lucrări pe Autostrada A3 aferente segmentelor Nădășelu-Mihăiești-Zimbor (30,06 km), Zimbor-Poarta Sălajului (12,24 km) și Nușfalău-Suplacu de Barcău (13,55 km), anunță ONG-ul Asociația Pro Infrastructură (API).

Referendum pe justiţie, în ziua alegerilor pe 26 mai

Mircea Drăghici, trezorierul PSD cel care se ocupă de coordonarea campaniilor electorale în partid, a declarat, joi dimineaţă, că în cazul unui referendum organizat odată cu alegerile europarlamentarele, legea nu permite decât secţii de votare diferite.

Studium Green, dezvoltatorul care recreează la Cluj comunitățile de la bloc (P)

Proiectul WINGS
Vremurile în care copiii se jucau liniștiți în fața blocului, iar vecinii legau între ei adevărate prietenii par a fi apus la Cluj. Construcțiile înghesuite, prin care se „valorifică" fiecare centimetru de teren, proiectate pentru a aduce maximum de rentabilitate prin vânzarea lor și fără spațiu care poate fi utilizat în comun au dus și la răcirea relațiilor dintre locatari.