monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Se legalizează canabisul pentru pacienţi?

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, spune că legalizarea canabisului a fost cerută de pacienţi şi de rudele pacienţilor cu boli rare şi cu afecţiuni oncologice cu care a avut, deja, o întâlnire de lucru la sediul Ministerului Sănătăţii. Pintea a mai spus că legalizarea ar fi un „lucru bun”.

REPORTAJ FOTO 5 minute colorate în Mărăști

Câteva momente petrecute într-o stație aglomerată de autobuz, cum ar fi Mareșal Constantin Prezan, sunt de ajuns pentru a surprinde secvențe inedite din Clujul nostru drag.

ANALIZĂ. Euro crește la 4,76 lei

Leul s-a depreciat față de principalele valute, în ciuda faptului că monedele din regiune continuau să se aprecieze. Evoluțiile dobânzile interbancare din piața monetară erau stabile.

Cât a plătit BT pentru integrarea Bancpost?

După fuziunea cu Bancpost și datorită creșterii organice a businessului, Banca Transilvania are peste 3 milioane de clienți și o cotă de piață de 16,5%.

Prejudicii de 3 mil. € în Florești. Ilegalități la modernizarea drumurilor, bani plătiți pe lucrări imaginare și nereguli la salubrizare

3,1 milioane euro. Cu suma aceasta a fost prejudiciat bugetul local al comunei Florești potrivit auditului Curții de Conturi pe anul 2017. Cele mai mari nereguli și ilegalități se regăsesc în investițiile derulate de Primărie, de la modernizarea drumurilor, construcția școlii din Cetatea Fetei la trecerea cablurilor în subteran, unde au fost plătiți bani pe lucrări neexecutate, până la serviciul de salubrizare.

Al doilea val de artiști Neversea 2019!

În mai puțin de 4 luni va începe cea de-a treia ediție a celui mai mare festival pe plajă din România, NEVERSEA. În perioada 4-7 iulie, pe cele 7 scene amplasate pe plaja NEVERSEA vor urca unii dintre cei mai buni artiști ai momentului.

Pianistul Daniel Petrică Ciobanu la Filarmonica de Stat „Transilvania”

Vineri, 22 martie, la Filarmonica de Stat ”Transilvania”, ajunge iar pianistul Daniel Petrică Ciobanu, laureat al Premiului II și al Premiului Publicului la ediţia din 2017 a prestigiosului concurs Internaţional „Arthur Rubinstein” și cel care, în stagiunea trecută, a interpretat o superbă ”Rhapsody in Blue” de Gershwin, în urma căreia sala, în aplauze care păreau că nu se mai termină, a obținut două bisuri. De data aceasta, alături de Orchestra Filarmonicii, Daniel Ciobanu va interpreta Concertul nr. 4 pentru pian de Beethoven, sub bagheta lui Ingmar Beck, fondatorul şi dirijorul orchestrei de cameră „Asam Classical Soloists” din München.

Ziua internaţională a fericirii

Ziua internaţională a fericirii (International Day of Happiness) este celebrată la 20 martie, fiind proclamată de Adunarea Generală a ONU prin Rezoluţia 66/281 din 12 iulie 2012.

ROBOR la 3 luni a urcat miercuri la 3,13% pe an

Indicele ROBOR la trei luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobânda variabilă, a urcat miercuri la 3,13% pe an, de la 3,12% pe an marţi, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR).

Se renunță la ora de vară și ora de iarnă

Comisia pentru Transport şi Turism (TRAN) din Parlamentul European (PE) a votat, în urmă cu două săptămâni, favorabil propunerea ca începând din anul 2021 să se renunţe la schimbarea orei de vară şi de iarnă în Uniunea Europeană, se menţionează într-un comunicat de presă al Parlamentului European.

Azi are loc echinocțiul de primăvară

Primăvara astronomică, pentru toată emisfera nordică, începe odată cu echinocţiul de primăvară, care are loc în 2019 pe data de 20 martie, iar în emisfera sudică a Pământului, fenomenul fiind invers, marchează începutul toamnei astronomice. În regiunile polare din emisfera nordică, începe lunga zi polară, iar în cea sudică începe noaptea polară, care vor dura, fiecare, câte 6 luni.

Sindicaliștii aeroportului din Cluj: „Sus cortina, domnule Tișe!”

După ce un banner uriaș a blocat accesul în incinta clădirii Consiliului Județean Cluj, amplasat pentru sindicaliștii aeroportului care au protestat în fața CJ marți, aceștia i-au transmis un mesaj președintelui Alin Tișe, prin care îi atrag atenția că încalcă legea.

Clujul devine, pentru al doilea an consecutiv, gazda celei mai importante conferințe dedicate concurenței – PRIA Competition Cluj-Napoca în 16 mai 2019 (P)

PRIAevents, împreună cu Consiliul Concurenței, organizează pentru al doilea an, la Cluj-Napoca, conferința PRIA Competition în 16 mai 2019 – eveniment care va reuni toate sectoarele economiei direct interesate din Cluj - IT, industrie, sănătate și farmaceutice, financiar - bancar, asigurări, retail, energie, telecom, auto, mediu, juridic, agricultură, construcții și real estate, servicii și nu numai.

Fortech încheie 2018 pe un trend ascendent și începe în forță 2019 (P)

Fortech, o companie de software cu 700 de ingineri, premiată în repetate rânduri de Deloitte sau EY și partener de servicii IT pentru companii din SUA și țările vest-europene, încheie anul financiar 2018 pe un trend ascendent și începe în forță primul trimestru din 2019.