monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Mii de clujeni în stradă. Cer alegeri anticipate! - GALERIE FOTO - VIDEO

Mii de clujeni au ieşit duminică în stradă, să protesteze faţă de ordonanţa de urgenţă care modifică legile justiţiei. Protestatarii au pancarte cu mesaje prin care susţin independenţa Justiţiei şi cer demisia Guvernului. De asemenea, se scandează împotriva PSD. Mai mult, protestatarii din Cluj-Napoca au cerut alegeri anticipate.

Euro testează trecerea la 4,77 lei

După circa trei săptămâni de calm, în care cursul s-a mișcat între 4,74 și 4,75 lei, ultimele zile au readus euro aproape de maximul istoric de 4,7648 lei, atins în urmă cu o lună.

Schimbarea Consiliului de Administraţie de la Aeroport. Decizie de ultimă oră a lui Alin Tişe

Preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe, încearcă a doua oară să schimbe componenţa Consiliului de Administraţie de la Aeroportul Internaţional Cluj. După ce avocatul care l-a reprezentat în procesul de divorţ a ales să se retragă şi după circul de la şedinţa precedentă de Consiliu Judeţean, Tişe a decis să nu-i mai revoce nici pe actualii membri.

Filme în aer liber în zona „La Terenuri” din Mănăștur

Sursă foto: Facebook Cinemobilul
În cadrul proiectului Com’On Cluj-Napoca, în care se dorește să fie puse în aplicare diverse idei ale tinerilor clujeni, un grup a venit cu ideea organizării unui proiect de film în aer liber în cartierul Mănăștur, în zona „La Terenuri”.

Centura metropolitană are variante de traseu. Decizia aparţine Ministerului Transporturilor

Primarul Emil Boc a anunţat că au fost trimise către Ministerul Transporturilor mai multe variante de traseu a viitoarei centuri metropolitane. Edilul spune că până la sfârşitul anului “va fi pusă pe masă” autorizaţia de construire a acestei centuri. Viitorul drum, lung de 38 km şi care va lega Gilăul de Apahida, are o alocare financiară de la Comisia Europeană de 150 de milioane de euro.

Obiceiuri și tradiții de Dragobete

Românii celebrează, duminică, Dragobetele, sărbătoarea iubirii, una din cele mai vechi tradiții româești. Puțini sunt însă cei care știu că pentru a avea noroc în dragoste trebuie să urmeze o serie de obiceiuri transmise din generație în generație încă din vremuri străvechi.

Înscrierea la clasa pregătitoare pentru acest an

Procedurile de înscriere în clasa pregătitoare 2019 au fost publicate în Monitorul Oficial cu doar 10 zile înainte de data la care părinții pot să își înscrie copiii. Metodologia şi calendarul de înscriere în învăţământul primar pentru anul şcolar 2019-2020 arată că deja de luni, 25 februarie, la fiecare școală primară va fi afișată circumscripția școlară și numărul de clase pregătitoare alocate. Informațiile vor apărea și pe site-urile inspectoratelor.