monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Alocația copiilor va fi majorată de la 84 de lei la 150 de lei

Parlamentul a adoptat, joi, unde se votează pe articole proiectul de buget, un amendament al PNL care prevede majorarea alocaţiei copiilor, cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani,de la 84 de lei la 150 de lei. Grupurile parlamentare ALDE au cerut reluarea votului, din motive tehnice.

Surpriză de Valentine's!

Proprietarul sau proprietara unei mașini parcate în zona străzii Mehedinți a avut parte de o surpriză extrem de neplăcută.

Șase modificări în echipa României pentru meciul cu Germania

Staff-ul tehnic al naţionalei României a operat şase modificări în echipa de start pentru meciul cu Germania, din Rugby Europe International Championship 2019, faţă de partida cu Georgia, informează site-ul Federaţiei Române de Rugby.

ANALIZĂ. Depreciere în linie a leului

Perechea euro/leu s-a menținut și ieri în platoul 4,73 – 4,75 lei, valori care estimate de analiști încă de anul trecut. În schimb, dolarul și francul elvețian au revenit pe creștere.

RAZIE în piețele clujene. Zeci de nereguli depistate de polițiști

Polițiștii Secției 2, respectiv Secției 4 Poliție Cluj-Napoca au organizat o acţiune de menţinere a unui climat de siguranţă publică în zona Pieţelor Agroalimentare Mihai Viteazul şi Mărăşti, dar și în zona Pieţelor Flora şi Ion Meşter.

Elevii de școală primară nu vor mai face educație fizică

Federaţia Sindicatelor Libere din Învățământ cere Ministerului Educației să anuleze proiectul de ordin prin care se propune eliminarea totală a orelor de educație fizică de la clasele pregătitoare și I, precum și a unei ore de la clasa a II-a, urmând ca în locul acestora să apară disciplina ‘joc și mișcare’, care va fi predată de învățătoare.

Elevii ar putea susține de anul viitor examenele cu cel puțin 30% subiecte grilă

Elevii de clasa a VII-a şi cei de clasa a XI-a care susţin simulările pentru examenele naţionale în luna martie vor avea pentru examenul de matematică o nouă structură pentru subiecte. Ministerul Educaţiei a propus în proiectele de ordin pentru organizarea simulării ca minimum 30% din subiectele de la matematică să fie sub formă de teste grilă (itemi obiectivi).

Mai multe perdele forestiere urmează să fie plantate pe marginea drumurilor din Cluj

Perdele forestiere sunt extrem de importante, de la conservarea fertilităţii solului, în ferirea terenurilor de secetă şi băltiri, controlul ecologic al bolilor şi dăunatorilor, programe de păşunat, până la protecţia autostrăzilor şi a drumurilor naţionale şi protecţia impotriva vântului, secetei şi inundaţiilor.

Onorariile avocaților se majorează cu peste 140%

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că joi va fi semnat protocolul privind stabilirea onorariilor avocaţilor pentru asistenţa juridică din oficiu, precizând că acesta "nu reprezintă un compromis".