monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Bugetul 2019. Boc, la mâna lui Alin Tişe?

Cota din impozitul pe venit care va reveni bugetelor locale ale comunelor, orașelor și municipiilor în legea bugetului pe 2019 va fi scăzută de la 60%, în prezent, la 45%-50%, diferența urmând să fie alocată pentru echilibrarea bugetelor locale, în condițiile în care decizia echilibrării aparține conducerii Consiliilor Județene.

De ce ajung copiii la psiholog? Psiholog clujean: „Părinții din România sunt reticenți față de terapie”

Sursă foto: https://www.metroparent.com
Copiii pot să aibă probleme care pot fi soluționate prin terapie încă de la o vârstă fragede. Studiile recente arată că până și sugarii pot să aibă depresie în cazul în care nu primesc suficientă afecțiune din partea părinților sau dacă stau prea mult timp departe de mamă. Acestea ajung să fie probleme pe perioadă îndelungată din cauza faptului că părinții din România încă sunt reticenți față de terapie.

Plăţi ilegale, mită sau finanţarea ilegală a partidelor? Clientelismul politic şi dezastrul de la Centrul de Deşeuri. Ce ascund contractele?

Lună de lună, Centrul de Deşeuri, faimoasa investiţie pusă pe butuci de incompetenţii din Consiliul Judeţean Cluj, înghite tot mai mulţi bani. Blocat în iţele greşelilor de proiectare şi în bâlbâielile autorităților, forul judeţean a încheiat la tot pasul contracte păguboase, unde serviciile nu au fost respectate.

Elevi de clasa I lăsați repetenți? Cristina Grigore: „Se propune rezolvarea unui efect și nu a cauzei”

Ecaterina Andronescu a declarat că vrea să schimbe prevederile legale privind repetenţia în clasele primare şi să ofere posibilitatea învăţătorului de a lăsa repetent un copil. Cristina Grigore, care și-a dedicat întreaga viață să ajute copiii, spune că această propunere rezolvă doar un efect, nu cauza problemelor din sistemul de învățământ românesc.

Atletic Med te ține în mișcare. Fără durere (P)

Recent, s-a deschis în carierul clujean Zorilor Centrul de Recuperare Medicală Atletic Med. Situat pe strada Louis Pasteur nr. 73, la etajul 1, centrul promite pacienților săi „funcții restaurate, performanță maximă” și – ca scop final – „obținerea stării de bine”.

OFICIAL! Simona Halep este detronată și ajunge direct pe locul 3 WTA

Clasamentul WTA a încorporat luni punctele câştigate de Naomi Osaka şi Petra Kvitova la Australian Open 2019, iar Simona Halep a pierdut două poziţii în ierarhia mondială. Este cea mai importantă alunecare în clasament pentru româncă, după data de 8 mai 2017, când Halep ajungea de pe 4 pe 8.

Meniu cu GÂNDACI MORȚI la un fast food

Un clujean s-a trezit cu o surpriză extrem de neplăcută atunci când și-a comandat o porție de mâncare la un fast food dintr-un complex comercial.