monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

PEDITEL sau ALOPEDI? La cine apelează mai mulți părinți?

ALOPEDI și PEDITEL au același scop, acela de a oferi sfat medical pediatric prin telefon, pentru a evita supra aglomerarea Unității de Primiri Urgențe. PEDITEL a avut, însă, de aproape 7 ori mai multe apeluri decât ALOPEDI în anul 2018.

Cea mai tristă zi din an: mit sau realitate?

Sursă foto: https://cdn.stirimondene.fanatik.ro
Cea de-a treia zi de luni a anului, care în 2019 a căzut pe 21 ianuarie, este considerată a fi cea mai deprimantă zi a anului, la această concluzie ajungând un psiholog britanic. Sunt însă alți specialiști care spun că este doar o idee care ni s-a implementat de-a lungul timpului.

ANALIZĂ. De ieri, cursul euro începe cu 4,7 lei

Scăderea abruptă a încrederii mediului economic în cel politic, la care se adaugă creșterea cererii comerciale, importatorii pregătindu-se să achite contravaloarea importurilor făcute în noiembrie și decembrie, au pus presiune pe raportul euro/leu.

Numărul de mașini furate din Vest intrate în țară este ÎN CREȘTERE. Cum verifici dacă mașina pe care o cumperi este furată?

Cererea mare pentru mașini second-hand îi determină pe samsari să găsească metode noi de a face bani sau să apeleze la metode vechi, deja confirmate. După valul de mașini rulate cu sute de mii de kilometri sau mașini cu daune majore, dar cu kilometri puțini, în 2018 au fost aduse în țară și sute de mașini furate din Europa de Vest.

Virusul A H1N1 s-a ÎNTORS. Gripa NU se tratează cu antibiotice!

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a declarat luni, că, în prezent, în România circulă virusurile gripale de tip A - H1N1 şi H3N2, cele mai multe îmbolnăviri şi, mai ales, decesele fiind legate de infecţia cu tipul AH1N1.

REPETENȚI DIN CLASA ÎNTÂI. O propunere a ministrului Educației.

Ecaterina Andronescu a declarat că vrea să schimbe prevederile legale privind repetenţia în clasele primare şi să ofere posibilitatea învăţătorului de a lăsa repetent un copil, prin schimbarea legii. Ministrul Educaţiei mai precizează că este o greşeală această prevedere din lege.