monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

”Rapsodia Copiilor” - primul concert din lume pentru copii, orchestră și tuburi de percuție la Zilele Clujului

Primăria municipiului Cluj-Napoca, alături de Inspectoratul Școlar Județean Cluj, profesorul de muzică Anamaria Eli și ansamblul Young Famous Orchestra, condus de dirijorul Vladimir Agachi vă invită vineri, 18 mai, de la ora 18.00, în Piața Unirii, la ”Rapsodia copiilor” - primul concert organizat în lume pentru copii, orchestră și tuburi de percuție.

Recomandările poliţiştilor pentru Zilele Clujului

O serie de concerte, spectacole, ateliere, expoziţii şi parade au loc la Cluj-Napoca, până în 20 mai, în cadrul Zilelor Clujului 2018. Pentru a nu deveni victime ale unor infracţiuni, poliţiştii au câteva recomandări.

Leul a revenit pe apreciere

Încetinirea ritmului de creștere a dolarului a permis monedelor de la marginea zonei euro să recupereze o parte din pierderile suferite în zilele precendente.

Unde îi pot lăsa clujenii pe cei mici pe timp de vară, când școlile și grădinițele sunt închise?

Sursă foto: Facebook 101 Distractii
Pentru mulți părinți, mai ales cei cu copiii mici, vacanța de vară este un adevărat coșmar fiindcă nu știu unde îi pot lăsa pe cei mici până ies ei de la muncă. Unii îi trimit la țară, alții îi lasă în Cluj la bunici sau la vreo mătușă, iar unii angajează bone. Însă sunt mulți părinți care nu au niciunul dintre aceste luxuri, așa că trebuie să găsească o alternativă pentru ca cel mic să își petreacă timpul liber, iar ei să nu stea stresați la serviciu.

Evenimente și proiecții speciale la TIFF 2018

În câteva zile, cel mai mare eveniment din România dedicat filmului și industriei cinematografice va da startul unui maraton de proiecții speciale, premiere mondiale, evenimente în aer liber, expoziții aniversare și petreceri legendare.

Bastonul şi pălăria lui Maniu, dar şi prima hartă a României Mari, expuse la Primăria Cluj

Câteva obiecte personale care i-au aparţinut marelui om politic Iuliu Maniu, dar şi prima hartă a României Mari, realizată de generalul Constantin Teodorescu, cartograf al Armatei României, în februarie 1919, precum şi alte documente importante ale Unirii au fost expuse, joi, în cadrul unei conferinţe organizată la Primăria Cluj-Napoca, în cadrul "Zilelor Clujului".

Personalități din lumea sportului i-au adus un ultim omagiu comentatorului Cristian Țopescu

Personalităţi din lumea sportului, în frunte cu Mihai Covaliu, preşedinte al COSR, Alexandru Dedu, vicepreşedinte al COSR şi preşedinte al FR de Handbal, foştii antrenori Mariana Bitang şi Octavian Bellu, fostul fotbalist Gică Hagi, au fost primii care i-au adus joi un ultim omagiu comentatorului Cristian Ţopescu, al cărui sicriu este depus la sediul TVR.

Regizorul Lucian Pintilie a murit

Regizorul Lucian Pintilie a murit miercuri, la ora 21,00, la Spitalul Elias din Capitală, a confirmat, purtătorul de cuvânt al unităţii medicale.

17 mai 2018, Înălţarea Domnului, mare sărbătoare creştin ortodoxă

Creştinii ortodocşi sărbătoresc, joi, Înălţarea Domnului, cunoscută şi ca Ispasul sau Paştele Cailor, ultima zi din an în care se pot înroşi ouă şi se salută cu ”Hristos a înviat!”. Din 1920, slujbele de la biserică pomenesc Eroii Neamului, de aceea tot astăzi, în România, este Ziua Eroilor.