monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Șoc în urbanism. Curtea de Apel Cluj a decis demolarea unui bloc construit între case

sursa foto clujust.ro
Curtea de Apel Cluj a decis definitiv demolarea unui bloc la cererea unui vecin de casă. După șase ani de umblat prin instanțe, un cetățean din localitatea Baciu de lângă Cluj-Napoca, a obținut o decizie irevocabilă de anulare a autorizației de construire a unui bloc cu patru etaje, ridicat între case, și demolarea acestuia.

Lansarea unui poet fără glas. Mimo Poetul și-a publicat primul volum de versuri

Cu Mimo Poetul clujenii s-au obișnuit deja. L-au văzut prin Parcul Central, pe la diverse evenimente, făcând lumea să râdă și scriindu-le câte o poezie. Ei bine, poeziile nu s-au pierdut pe hârtie prin vreun buzunar, ci au fost adunate într-un volum, iar lansarea cărții a fost la fel de inedită, precum personajul clujean.

Paștele Catolic a adus aprecierea leului

Lipsa investitorilor de pe marile piețe vestice, aceștia aflându-se în minivacanta prilejuită de sărbătorirea Paștelui Catolic, a permis aprecierea leului față de principalele valute.

Razie la Oser. Polițiștii au aplicat 17 sancțiuni

Poliţiştii clujeni au acţionat în Piaţa de Vechituri pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi pentru prevenirea comercializării de bunuri provenite din infracţiuni.

OPINIE Replică englezească

Motto: „Bate șaua să priceapă iapa” sau „unde dai și unde crapă” Pe nesimțite și (aproape) din nimic, la doi pași de noi, relațiile internaționale se aspresc, spiritele se inflamează neașteptat și ceea ce părea un reglaj de conturi cu/între spioni s-a transformat rapid într-un conflict de amploare (interțări), cu semnificații care parcă ne scapă pe moment.

Începe Săptămâna Mare sau Săptămâna Patimilor

Patimile lui Hristos (numite şi Săptămâna Patimilor sau Săptămâna Mare) reprezintă relatările care cuprind arestarea, judecata şi suferinţa lui Iisus şi se termină cu executarea Mântuitorului prin răstignire.

Ziua mondială de sensibilizare faţă de autism

Ziua mondială de sensibilizare faţă de autism a fost decisă de către Adunarea Generală a ONU, prin Rezoluţia 62/139, adoptată la 18 decembrie 2007, fiind propusă de reprezentanţii statului Qatar şi sprijinită de către toate statele membre.