monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Clujenii, aşteptaţi la Balul Operei 2018

În premieră, Sala Mare a Operei Române se transformă în sală de bal, iar clujenii sunt invitați la vals. Clujenii au ocazia să îi susțină pe tinerii artiști talentați din cadrul Transylvanian Opera Academy.

ANALIZĂ. Revenirea burselor apreciază leul

Revenirea pe verde a marilor piețe bursiere, mișcare care s-a remarcat și pe cea bucureșteană, a redus aversiunea față de risc și a permis monedelor de la marginea zonei euro să se aprecieze.

Indicele ROBOR îşi menţine tendinţa de creştere

Indicele ROBOR la trei luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor în lei cu dobânda variabilă, a crescut luni la 2,06%, de la 2,04%, cât a fost cotat vineri, conform datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR).

Filmare aeriană în premieră cu o porțiune din autostrada Târgu Mureș - Câmpia Turzii - VIDEO

Prima filmare aeriană din zona Luduș-Chețani, la vest de Bogata, exact granița dintre loturile Iernut-Chețani (Astaldi-Max Boegl, 17,9 km) și Chețani-Câmpia Turzii (Straco, 15,691 km), parte din Autostrada A3 de la Câmpia Turzii la Târgu Mureș, a fost publicată de către Asociația Pro Infrastructură. Deși vorbim de un proiect al cărei execuție a început în 2016, lucrările ar putea fi gata abia spre finalul lui 2019.

Centenarul Ingmar Bergman la TIFF

Persona
La 100 de ani de la nașterea lui Ingmar Bergman (1918-2007), Festivalul Internațional de Film Transilvania organizează, cu sprijinul Ambasadei Suediei în România, o amplă retrospectivă dedicată legendarului regizor și scenarist suedez.

Clujenii au ieşit din nou în stradă

foto arhiva
Aproximativ 100 de persoane s-au adunat duminică seară în centrul municipiului Cluj-Napoca pentru a protesta împotriva Guvernului şi a legilor Justiţiei.