monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Prognoza meteo pentru Revelion și Bobotează

Vremea se va răci în perioada următoare în majoritatea regiunilor, cele mai reci zile şi nopţi fiind de Crăciun, dar şi în prima săptămână din luna ianuarie 2019.

Consiliul Judeţean Cluj, plăţi de mii de euro la final de an pentru Centrul de Deşeuri

Centrul de Deşeuri, faimoasa investiţie a Consiliului Judeţean Cluj, nu va fi gata nici anul viitor, la 8 ani de la debutul proiectului. Acum, forul judeţean mai plăteşte aproape 30.000 de euro din banii clujenilor pe nişte “servicii” care vor întârzia proiectul cu încă un an. În 2017, Alin Tişe anunţa că lucrările au intrat “în linie dreaptă”, finalizarea acestora urmând a avea loc anul acesta.

Naşterea Domnului: Crăciunul în Transilvania - tradiţii şi superstiţii

Crăciunul este, pe lângă o sărbătoare creştină, o perioadă a unor tradiţii şi superstiţii transmise din generaţie în generaţie. Colindul, scenetele cu motive religioase şi mesele bogate sunt nelipsite în toate colţurile României, în special la sat, acolo unde obiceiurile se păstrează mai bine.

Seri de colinde la Târgul de Crăciun din Cluj

Primăria Cluj-Napoca le oferă clujenilor în cadrul Târgului de Crăciun din Piața Unirii seri de colinde populare românești interpretate de artiști și ansambluri folclorice renumite, începând de la ora 19.00 și până la ora 20.30.