monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

SPECTRUM Cluj în vizită la trei familii din Babuțiu, comuna Vultureni (P)

În data de 20.12.2018 reprezentanții SPECTRUM Cluj, domnul Maghiar Cristian, doamna Copaciu Cristina, copii din gimnaziu împreună cu domnul Silviu Vîrva, membru al comunității locale au vizitat trei familii din localitatea Băbuțiu, comuna Vultureni, județul Cluj. Familiile sunt compuse din 16 copii minori și 4 adulți.

Cum să trecem de sărbătorile de iarnă fără incidente. Sfaturile polițiștilor clujeni

Polițiștii clujeni vor fi la datorie pentru ca întreaga comunitate să se bucure, în siguranță, de Sfintele Sărbători de Crăciun. Vor fi derulate acțiuni menite să crească gradul de siguranță a cetățeanului. Efectivele planificate în seviciu vor acționa pe două paliere: primul palier este cel de prevenire și descurajare, iar cel de-al doilea este de combatere a faptelor antisociale și de impunere fermă a legii.

Cluj. COD GALBEN de viscol și ninsoare în zona montană

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteorologică de precipitații mixte, depuneri de polei și intensificări ale vântului la munte, îndeosebi la altitudini sub 1.500 de metri; polei în zonele joase de relief din jumătatea de nord a țării.

Anul 2018 – un an plin de provocări în cadrul Direcției Silvice Cluj (P)

Evenimentele meteorologice extreme din luna septembrie a anului 2017 au creat pagube imense fondului forestier prin producerrea de doborâturi de vânt în fondul forestier administrat de Direcția Silvică Cluj. Punerea în valoare a masei lemnoase provenită din aceste doborâturi , începută în toamna anului 2017 a continuat până la mijlocul anului 2018 , durata mare de execuție fiind determinată de condițiile dificile din teren, de existența pericolului de accidentare a muncitorilor forestieri, precum si de volumul mare de masă lemnoasă calamitată.

Solstiţiul de iarnă 2018. Urmează iarna astronomică

Deşi din punct de vedere meteorologic iarna a sosit deja, începerea iernii astronomice este marcată de către solstiţiu. Momentul exact are loc în acelaşi timp peste tot pe Terra. În 2018, solstiţiul de iarnă are loc pe 22 decembrie. Tot în această perioadă are loc şi curentul de meteori Urside.