monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Proiect european pentru protejarea patrimoniilor naţionale (P)

Colegiul Tehnic de Transporturi “Transilvania” este partener, pe durata a doi ani, într-un proiect cu finanţare europeană Erasmus+ intitulat “Patrimoines: s’engager au présent pour sauver l’avenir”, alături de şcoli din Franţa, Bulgaria, Italia şi Spania.

Alocația este cu 12% mai mică față de 1989, iar pensia cu 67% mai mare

Sursă foto: http://marmaladeoc.com
Statul român își arată indiferența față de generațiile care vin cu fiecare ocazie. Numărul copiilor care primesc alocație a scăzut continuu, față de anul 2012, potrivit datelor Ministerului Muncii, ajungând de la 3,76 milioane de beneficiari de alocație de stat în luna octombrie 2012 până la 3,56 milioane de beneficiari în octombrie 2018.

Emil Boc, desemnat PRIMARUL ANULUI 2018

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a primit Premiul “Mayor of the Year (“Primarul Anului”) în cadrul “Galei Romanian Smart City Industry Awards 2018” pentru promovarea proiectelor de tip “smart city” în Cluj-Napoca.

Internet gratuit în spaţiile publice din Cluj

Primăria Cluj-Napoca se află printre municipalităţile din Europa câştigătoare ale primului apel de proiecte din programul WiFi4EU al Comisiei Europene, anunţă primarul Emil Boc pe pagina sa de Facebook.

ANALIZĂ Leul s-a depreciat, dobânzile au scăzut

Marcările de profit realizate pe activele mai riscante, urmare a menținerii pe roșu a marilor piețe bursiere, s-a reflectat în deprecierea leului față de principalele valute.

A RĂPIT o femeie, a jefuit-o şi a încuiat-o în baie

Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca, Biroul de Investigaţii Criminale, au dispus reţinerea pentru 24 de ore a unui bărbat, de 28 de ani, din Cluj-Napoca (fără locuinţă) pentru săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie calificată şi lipsire de libertate în mod ilegal.

România U21 și-a aflat adversarele din preliminariile EURO 2021

Echipa de fotbal U21 a României și-a aflat adversarele din preliminariile Campionatului European din 2021. Naționala lui Mirel Rădoi a fost repartizată în Grupa 8 și va întâlni Danemarca, Ucraina, Finlanda, Irlanda de Nord și Malta.

Rata anuală a inflaţiei a scăzut în noiembrie la 3,4%

Rata anuală a inflaţiei în luna noiembrie a scăzut la 3,4%, de la 4,3% în octombrie, în condiţiile în care mărfurile nealimentare s-au scumpit cu 4,24%, cele alimentare cu 2,86%, în timp ce serviciile au înregistrat un avans de 2,5%, potrivit datelor publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Trei răniți după ce un șofer nu s-a asigurat

Trei persoane au fost rănite, între care una grav, în urma unui accident de circulaţie petrecut, luni seara, la ieşire din Cluj-Napoca, pe strada Traian Vuia.

O locomotivă a lovit o mașină în Jucu

Un autoturism a fost lovit de tren între Apahida și Jucu, iar o persoană a murit. Au intervenit la locul evenimentului două autospeciale de descarcerare o ambulanță de terapie intensivă SMURD și două echipaje SAJ