monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

ANALIZĂ. Indicii ROBOR și-au temperat creșterea

Ieri a avut loc ultima şedinţă de politică monetară a BNR din 2018, unde s-a decis menţinerea dobânzii-cheie la 2,50% pe an, nivel stabil din luna mai. De asemenea, s-a menţinut şi rata dobânzii pentru facilitatea de depozit la 1,50% pe an şi rata dobânzii aferente facilităţii de creditare la 3,50% pe an.

Datele dezastrului din traficul clujean. Mașinile ocupă 365 de terenuri de fotbal, iar 38.000 de persoane intră în oraș, majoritatea muncitori

Din 2015 în 2017, numărul de autovehicule a crescut cu 15%, în timp ce populația din Cluj-Napoca a crescut cu 0,5%, iar aproximativ 38.000 de persoane fac naveta zilnic spre serviciu, fie a intra în oraș, fie a ieși. Sunt datele studiului “Pact pentru Mobilitate”, făcut de un ONG, care încearcă să afle cauzele din spatele aglomerației actuale din traficul clujean.

UBB, prima universitate din România şi în clasamentele americane

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) a fost inclusă pe cea mai înaltă poziție din România într-unul dintre clasamentele internaționale majore ale anului 2018, ranking-ul US News Best Global Universities, realizat în spaţiul academic american și dat recent publicităţii.

Bullying-ul şi violenţa, prevenite în şcoli

Poliţiştii clujeni au desfăşurat mai multe activităţi de informare pentru prevenirea bullying-ului şi a violenţei. De asemenea, au fost prezentate teme privind siguranța pe internet.

Studenții de la teatru au creat propria Țară a Minunilor

Studenții din anul trei. grupa 1 din cadrul Facultății de Teatru și Televiziune, sub îndrumarea profesorilor Mara Opriș și Ionuț Caras au pus în scenă un spectacol plin de energie, culoare, inspirându-se din poveștile lui Alice în Țara Minunilor și Țara Oglinzilor de Lewis Carroll.

INCENDIU în Apuseni! ARD 75 de hectare de vegetație și litieră

Sursă foto: https://ziarulunirea.ro
Mai mulţi pompieri intervin, marţi dimineaţa, pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată şi litieră, care a izbucnit în comuna Sălciua din Munţii Apuseni, două focare afectând circa 75 de hectare. Nu au fost victime şi nu este afectată pădurea.

Ce cadouri oferi femeilor din viaţa ta? (P)

Când e vorba de cadourile pe care putem să le oferim femeilor din viaţa noastră, lucrurile par destul de simple: o biijuterie, flori sau o ciocolată sunt soluţii la îndemâna oricui.