monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Clujul la Marea Unire. În timp ce toată țara fierbea, în Cluj era o situație delicată

Marea Unire din 1918 a fost procesul istoric în urma căruia toate provinciile istorice locuite de români s-au unit în anul 1918 în cuprinsul aceluiași stat național, România. Etape preliminare au fost Mica Unire din 1859 a Țării Moldovei cu Țara Românească și dobândirea independenței în urma războiului din 1877-1878, pe fondul renașterii naționale a românilor în parcursul secolului al XIX-lea.

Scandalul Spitalului Regional de Urgență. Boc arată cu degetul spre Guvern: „De când am plecat eu, au trecut 7 ani și noi tot discutăm"

Cu toate că intenția Consiliului Județean (CJ) Cluj de a prelua proiectul de construire a Spitalului Regional de Urgență nu are nicio valoare, primarul Emil Boc îi ține spatele lui Alin Tișe și spune că demersul acestuia este un “imbold adresat guvernanților de a nu lăsa în sertar Spitalul Regional de Urgență”.

OPINIE. România celor care nu voiau să plece, dar nu cred că mai pot rămâne

Ne aflăm în prag de Centenar. 100 de ani de la formarea României. Centenar pentru care s-au organizat zeci de evenimente, pentru care s-au realizat statui, în care s-au băgat bani în timp ce oamenii mor prin spitalele din România, când copiii mor de frig prin școli și folosesc latrina din curte, când tinerii ne pleacă cu miile, fiindcă nu mai văd nicio speranță în țara în care s-au născut și au crescut.

Centenarul cu de toate. Peisajul complet al Centenarului românesc, dincolo de evenimente

De la începutul anului încoace, cuvântul „Centenar” se întinde ca o peltea peste România. Pentru a-și îmbrăca discursurile cu ceva, autoritățile au programat de-a valma sute de expoziții, lansări de carte, conferințe, slujbe religioase și festivaluri de muzică folclorică și acoperă pământul patriei cu monumente pentru care au cheltuit sute de milioane de lei.

Ce trebuie să iei în calcul la cumpărarea unui fotoliu de puf (P)

Îți amintești cât de distractivă a fost prima ta întâlnire cu un fotoliu de puf? Deși este posibil ca aceasta să fi fost acum mulți ani, nimeni nu poate uita amuzamentul și momentele plăcute avute în preajma acestei piese de mobilier.

OPINIE. 100 de ani de România Mare

Ce înseamă 100 de ani în marea istoriei de mii şi mii de ani??? O secundă, un moment, o clipă, o clipire…

OPINIE. Să ne înțelegem istoria

Întâmpin Centenarul Marii Uniri, cel mai important eveniment din existența țării noastre (în opinia mea), cu îndemnul serios de a ne cunoaște în amănunt istoria și a o înțelege în profunzime.