monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Ina Roșu Vădeanu a lansat cartea "Programul arhitectural al Bisericii Române Unite cu Roma": "Este total neadecvată ignorarea arhitecturii tradiționale!"

După ani lungi de cercetări pe teren a monumentelor arhitecturale, asocieri cu documentele provenite din arhivele secrete ale Vaticanului și redactarea catalogului cu 183 de biserici colectate, Ina Roșu Vădeanu a lansat, astăzi, volumul "Programul arhitectural al Bisericii Române Unite cu Roma. Episcopia de Gherla și Cluj Gherla (1853-1947)".

Sibiu, Regiune Gastronomică Europeană în 2019

Preşedintele Klaus Iohannis s-a declarat convins că programul Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană 2019 va fi un mare succes, el afirmând că mâncarea din această zonă este cea mai bună.

Papa de la Roma VINE în România

Papa Francisc va vizita România în 2019, potrivit arhiepiscopului Ioan Robu de la București, președintele Conferinței Episcopale Române.

România ar putea trece la moneda euro din 2024

Comisia Naţională de fundamentare a Planului Naţional de aderare la zona euro va prezenta proiectul de trecere la euro în decembrie, iar data propusă pentru adoptare este 2024, au confirmat surse apropiate discuţiilor. Ministrul Finanţelor a menţionat acelaşi an la începutul lunii noiembrie.