monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Tristul destin al bisericii Calvaria din Mănăștur

Biserica Calvaria din satul  clujean Mănăștur
Izolată, oarecum, de zarva celui mai mare cartier al Clujului, biserica de la Calvaria este un loc misterios, încărcat de istorie și de legende, unele păstrate în documentele vechi și cărți de istorie, altele în memoria puținilor mănăștureni vechi care mai trăiesc în cel mai mare cartier al orașului.

Arta creată cu ajutorul luminii va fi expusă la Cluj

Inițiat drept un concurs al conceptelor și ideilor ce vizează iluminatul public festiv în Cluj-Napoca și, pentru prima oară anul acesta, Timișoara, Lights ON se dezvoltă, ajungând să fie și un eveniment ce schimbă percepția asupra iluminatului urban, adăugându-și componenta circuitului instalațiilor de lumină.

Ecaterina Andronescu este noul ministru al Educaţiei

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul pentru numirea Ecaterinei Andronescu la Ministerul Educaţiei, în contextul în care în această zi expiră termenul de interimat la minister al Rovanei Plumb, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

Eugen Tomac: „Avem o ţară confiscată de un om condamnat”

Preşedintele PMP, deputatul Eugen Tomac, a atacat dur, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Cluj-Napoca, actuala guvernare. PMP Urmărește crearea unei majorități parlamentare care să voteze demiterea Guvernului Dăncilă.

Ce pot face clujenii de Ziua Națională a României

Ziua Națională a României va fi sărbătorită la Cluj în Anul Centenarului cu diverse evenimente cultural-artistice, dar și activități comemorative, care se vor desfășura pe parcursul a două zile în mai multe locații din centrul orașului.

Ce s-au grăbit românii să cumpere de Black Friday

Valoarea comenzilor înregistrate de unul dintre cele mai mari site-uri care se ocupă de vânzarea de echipamente și componente IT din țară, în prima oră de Black Friday, a fost cu 40% mai mult faţă de acelaşi interval din 2017, potrivit datelor comunicate vineri de retailer.

Un bucureștean a vizitat Clujul și a fost SURPRINS

Adrian Balota, un bucureștean care a fost în vizită în Cluj în urmă cu câteva luni, a rămas surprins de calmul, de politețea și de răbdarea pe care o au oamenii în Cluj.

Spectacol și rapiditate la scenă deschisă! Peste 150 de sportivi la startul turneului internațional de squash organizat în acest weekend la Cluj

Aflat la cea de-a șasea ediție, turneul internațional Romanian Open Squash a debutat astăzi pe terenul de sticlă de la atriumul central din Iulius Mall. Peste 150 de jucători și jucătoare de talie mondială se vor înfrunta în următoarele trei zile pentru un loc garantat la Campionatul Mondial din 2019 de la Chicago.

Peste jumătate dintre români se tem de cutremure şi inundaţii

Mai mult de jumătate dintre români se tem de cutremure şi inundaţii, iar în acest context un român din doi susţine că este interesat de riscurile acoperite prin poliţa de asigurare pentru locuinţă, arată un studiu asupra percepţiei şi preferinţelor consumatorilor privind asigurările obligatorii şi facultative de locuinţe realizat pentru Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR) de către IRES - Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie.