monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Leul a recuperat trei bani în două zile

Leul a profitat de scăderea aversiunii față de risc care se manifestă la nivelul întregii zone și s-a apreciat față de principalele valute.

Scandalul privind mesajele anti-vaccinare. Panourile publicitare care promovează campanii de sănătate publică, verificate începând de joi

Ministerul Sănătăţii (MS) a anunţat că, începând de joi, direcţiile de sănătate publică controlează toate panourile publicitare care promovează campanii de informare pe teme de sănătate publică, decizia venind după ce, la nivel naţional, au apărut aviziere cu mesaje împotriva vaccinării. Printre oraşele în care au apărut acestea este şi Clujul.

Statul cheltuie 15 milioane de euro lunar pe asistații sociali

Sute de mii de români trăiesc cu venitul minim asigurat, datorită legislației în vigoare care spune că familiile și persoanele singure, cetățeni români, au dreptul la un venit minim garantat, lunar, ca formă de asistență socială. Suma se acordă persoanelor fără venituri sau cu cele mai mici venituri.

Ziua mondiala Braille

În fiecare an, la data de 4 ianuarie este marcată Ziua Mondială Braille. În acest fel, este aniversată ziua de naștere a francezului Louis Braille, inventatorul alfabetului cu puncte în relief pentru persoane cu deficiențe de vedere, folosit și astăzi de nevăzători.