monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

PSD își respectă programul: Euro la un nou maxim istoric!

Noua criză din sânul PSD, încheiată prin retragerea sprijinului politic pentru Mihai Tudose și demisia acestuia din funcția de premier, a crescut temerile investitorilor în privința evoluției leului astfel că acesta s-a depreciat comparativ cu principalele valute, chiar dacă la nivel regional se înregistra o apreciere a monedelor emergente.

“Sunt PSD-ist, #ANTIdragnea", mesajul cu care un tânăr din Cluj a venit la un protest

sursa foto turnulsfatului.ro
Un tânăr din Cluj care susține că este membru al organizației PSD din acest județ s-a alăturat, marți, protestului tăcut din față sediului PSD Sibiu, cu mesajul "Sunt PSD-ist, #ANTIdragnea!!!", aceasta fiind o premieră pentru respectiva acțiune în stradă. Liderul PSD Cluj, Horia Nasra, spune că tânărul protestatar de la Sibiu nu mai este în evidenţa organizaţiei.

Simplitatea complexă a țăranului român la Muzeul Etnografic

„Privind istoria în ochi. 100 de portrete de țărani transilvăneni” este titlul cu care se prezintă expoziția care dă startul unei serii de evenimente care vor avea loc în cadrul Muzeului Etnografic din Cluj-Napoca cu ocazia aniversării Centenarului Marii Uniri.

Vasile Dâncu, despre motivele renunţării lui Tudose la guvernare

Sociologul Vasile Dâncu, fost vicepremier în guvernul Dacian Cioloş, a afirmat, marţi, că motivele plecării premierului Mihai Tudose de la Palatul Victoria sunt comunicarea cu liderul formaţiunii, Liviu Dragnea, şi nemulţumirea faţă de propria echipă de miniştri.

România va juca un amical cu Suedia

sursa foto: digisport.ro
Echipa națională a României va disputa pe 27 martie, pe teren propriu, o partidă de verificare contra echipei naționale a Suediei.

Clujul, sub cod galben de ninsori

Meteorologii au emis, marţi, o atenţionare Cod galben de precipitaţii mixte, polei şi intensificări ale vântului, valabilă până miercuri seara, în 23 de judeţe din Banat, Transilvania şi Oltenia, în timp ce o informare de vremea rea va fi în vigoare la nivelul întregii ţări.

USR acuză administrația locală că ar fi făcut favoritisme în cadrul proiectului „Bugetare Participativă”

sursă foto: clujulpolitic.ro
În toamna anului trecut, 126 de proiecte au fost înscrise pentru Bugetarea Participativă. Dintre ele, 15 au fost votate de cetățenii municipiului Cluj-Napoca pentru a primi din partea Primăriei o sumă de bani pe care să o folosească la punerea lor în practică. Acum, USR acuză administrația locală că trage de timp și că ar fi nevoie de schimbări în ceea ce privește proiectul.

Presa internaţională despre demisia premierului Mihai Tudose

Principalele agenţii internaţionale de ştiri, precum şi numeroase publicaţii din multe ţări au relatat despre criza politică din România, în urma căreia prim-ministrul Mihai Tudose a anunţat că va demisiona.