monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Nu-i doare gura să promită. Parking în Mănăștur de 6,5 mil. euro cu locuri pentru autoturisme de lux și mașini electrice

Un nou parking urmează a fi construit în Mănăștur, cel mai mare cartier al Clujului, pe strada Primăverii cu o capacitate de peste 260 de locuri. Potrivit municipalității, parkingul este prevăzut inclusiv cu locuri pentru mașinile de lux și cele electrice. Vestea proastă este că obiectivul nu se va construi în viitorul apropiat din lipsa finanțării.

Muzeul de Istorie începe să își deschidă încet, dar sigur, porțile

Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei este închis pentru renovări încă din anul 2009. Începând din anul 2013, în ciuda faptului că exponatele „casei” sunt ascunse de ochiul publicului din cauza lucrărilor, setea pentru istorie a fost astâmpărată prin nenumărate expoziții. Anul acesta, seria de evenimente va continua.

Bacalaureatul 2018 începe luna viitoare. Calendarul probelor

Bacalauareatul 2018 începe în mai puțin de o lună. Elevii de clasa a XII-a care s-au hotărât să dea examenul de bacalaureat în prima sesiune susțin primele probe în luna februarie. Este o modificare în sistemul de educație care intră în vigoare începând de anul acesta. Imediat după vacanța intersemestrială, elevii de clasa a XII-a vor avea probele orale la limba română, o limbă străină și competențele digitale.

ANALIZĂ. Dolarul a coborât la minimul ultimilor trei ani

Leul s-a apreciat față de principalele valute, cea mai mare scădere, de aproape șase bani, fiind înregistrată de dolar, în ciuda tensiunilor existente în cadrul conducerii PSD, care ar putea aduce demisia premierului Tudose.

Partidul România Unită, reacţie după rezoluţia despre autonomia maghiarilor din România

În 8 ianuarie, trei formaţiuni politice maghiare din România - UDMR, PCM, PPMT - au adoptat o declaraţie comună prin care au cerut autorităţilor române “autonomie regională pentru maghiarii din Ţinutul Secuiesc, autonomie adminsitrativă pentru localităţile unde populaţia maghiară este majoritară şi autonomie culturală pentru toţi maghiarii din România”.

Ninsori, lapoviţă şi ploi în toată ţara, până miercuri seara

sursa foto We Radio Sfantu Gheoerghe
Meteorologii avertizează că, de luni seara până miercuri seara, în ţară vor fi ninsori, lapoviţă şi ploi, iar în unele zone se va forma polei. În noaptea de luni spre marţi vremea se va menţine geroasă în nordul, nord-estul şi centrul ţării.

Lucrările de construcții noi au crescut cu 2,8% în 2017

Sursă foto: http://www.cauta-imobiliare.ro
Lucrările de construcţii noi au crescut cu 2,8%, în primele 11 luni din 2017 comparativ cu perioada similară a anului 2016, în condiţiile în care volumul lucrărilor a scăzut pe total ca serie brută cu 6,9%, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, date luni publicităţii.