monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

ANALIZĂ. Euro a înghițit jumătate de ban

După două zile în care cursul monedei unice a scăzut cu peste 1,5 bani, ieri leul s-a decuplat de celelalte monede de la marginea zonei euro, în contextul unei creșteri a cererii comerciale și a pozițiilor de protecție luate de investitori înainte de sărbătorirea Paștelui de către catolici.

Plângere penală în cazul poluării cu levigat de la Pata Rât

Amendă de 100.000 lei și plângere penală pentru Consiliul Județean Cluj din cauză că nu a fost oprită poluarea cu levigat de la Pata Rât. De câteva luni, forul județean nu a fost în stare să pună în funcțiune stația de osmoză, care are ca scop stoparea poluării.

Taximetriștii sfidează benzile dedicate. Viceprimar: Vom merge până la ridicarea licenței

Taximetriștii sunt nemulțumiți de faptul că nu pot folosi banda dedicată mijloacelor de transport în comun și spun că cele mai mari probleme le au pe Bulevardul 21 Decembrie unde nu pot opri pentru a prelua clienți. În replică, viceprimarul Dan Tarcea le transmite taximetriștilor să caute alveole unde pot parca și clienților să se deplaseze 10 metri pe jos.

La Cluj-Napoca, sensurile giratorii nu se mai construiesc ci se desenează

Sensurile giratorii înfiinţate experimental, despre care unii șoferi au reclamat că au creat haos, ambuteiaje şi nervi în loc să rezolve problema traficului, vor deveni definitive. Mai mult, primăria introduce un nou concept de sens giratoriu, cel făcut din marcaje.

Primăria ridică caii și căruțele de pe Bulevardul Muncii

Un clujean a fotografiat, marți dimineața, o scenă care nu face cinste orașului de cinci stele. Pe Bulevardul Muncii, doi cai circulau nestingheriți pe carosabil, legați de o căruță, printre mașini. Astăzi, poliţiştii locali au desfăşurat o acțiune în cartierul Someşeni și în zonele Bulevarduldul Muncii şi Fabricii de Zahăr pentru sancționarea căruțașilor.

Percheziţii la Cluj, Bucureşti şi mai multe judeţe într-un dosar de fraude informatice

Procurorii DIICOT - Structura Centrală, împreună cu ofiţeri din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, au efectuat miercuri 15 percheziţii în municipiul Bucureşti şi în şapte judeţe, alte 20 de descinderi având loc pe teritoriul Italiei, într-un dosar de fraude informatice în care prejudiciul este estimat la un milion de euro.

Accizele la motorină ar putea scădea

Ministerul Finanţelor a publicat marţi un proiect normativ prin care vor scădea accizele la motorina utilizată în transporturile cu camioane mai grele de 7,5 tone şi în transporturile de pasageri în microbuze, autobuze şi autocare.