monitorulcj.ro Menu
ARHIVA
sursă foto: Cosmina Măcicașan

Meci NEBUN în Sala Polivalentă! România învinge Rusia

Naționala României de handbal feminin a învins-o pe Rusia, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, scor final 26-25 (15-12). Cu această victorie România își asigura calificarea la Campionatul European în proporție de 99%.

ANALIZĂ. Săptămână liniștită pentru leu

În perioada analizată, leul a avut o evoluție calmă față de euro. Volatilitatea dolarului și francului elvețian a fost mai mare, influențată de nivelul aversiunii față de risc de piețele internaționale.

Care este răul mai mic? Casa de copii sau o familie care atentează la starea minorilor?

În România, peste 13.000 de copii trec prin situații de abuz, neglijare sau exploatare anual, iar majoritatea agresorilor sunt membrii familiei. Doar câțiva dintre ei scapă din mâinile care de cele mai multe ori lovesc fără milă și sunt plasați în sistemul de protecție specială. Însă este asta într-adevăr o soluție?

Încă o persoană a murit din cauza virusului gripal

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a confirmat încă un deces cauzat de gripă, fiind vorba despre un bărbat de 75 de ani, nevaccinat. Numărul total al persoanelor care au murit din această cauză s-a ridicat la 110. La nivel naţional, s-au înregistrat peste 1.500 de cazuri.

De luni, primăvara își intră în drepturi

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat că, în acest weekend, după expirarea codurilor de ninsori, vremea se va menţine deosebit de rece, cu temperaturi chiar şi cu 12 grade mai mici decât ar fi normal, urmând ca, de luni, vremea să se încălzească treptat.

Buna Vestire: tradiţii, obiceiuri şi superstiţii

Buna Vestire, cunoscută şi sub numele de Blagoveştenie sau Ziua Cucului, se sărbătoreşte pe data de 25 martie a fiecărui an şi este o sărbătoare dedicată Maicii Domnului, informează Crestinortodox.ro. Această zi este legată de o serie de tradiţii şi obiceiuri specifice.

România a trecut la ORA de vară

În noaptea de sâmbătă spre duminică România a trecut de la ora de iarnă la cea de vară, astfel ora trei devenind ora patru.