monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

La Cluj, controlorii de bilete vor purta camere video

Controlorii de bilete de la Compania de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca vor purta, în premieră naţională, din martie, camere video care vor funcţiona 8 ore, pe durata unei zile de lucru. Măsura va avea rolul de a elimina controversele cu călătorii.

Legea privind telemunca, adoptată. Domiciliul devine birou

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat, miercuri, că adoptarea proiectului de lege privind reglementarea activităţii de telemuncă, de Camera Deputaţilor, permite oricărei persoane care lucrează pe calculator să facă acest lucru de acasă, precizând că ITM poate face verificari la domiciliu.

De tot râsul. Veniturile pe un an ale Cluj Innovation Park, care administrează proiecte falimentare, au fost obținute din vânzarea unui telefon

Ceartă între putere şi opoziţie în şedinţa extraordinară de Consiliu Local pe bugetul Cluj Innovation Park, societate înfiinţată să administreze două proiecte falimentare: Centrul Regional de Excelenţă pentru Industrii Creative (CREIC) şi Centrul de sprijinire a afacerilor (TEAM). Primăria Cluj se chinuie de patru ani să finalizeze lucrările la aceste proiecte care în prezent sunt ameninţate de alunecările de teren din Lomb.

Porcul care a vandalizat Floreștiul! VIDEO

Într-o filmare postată pe rețelele de socializare se poate observa cum un porc lăsat liber să cutreiere pe străzile comunei Florești vandalizează un coș de gunoi.

Dolarul a crescut cu peste 3,5 bani

Aprecierea consistentă a dolarului față de euro s-a reflectat în piața locală prin creșterea cursului de 3,7782 la 3,8133 lei, o medie mai ridicată, de 3,8182 lei, fiind înregistrată în data de 16 ianuarie.

Centenarul Marii Uniri - Ioan-Aurel Pop: Sigla "România 100" derutează, unii cred că ţara există de numai un secol

Rectorul Universităţii "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, academician profesor doctor Ioan-Aurel Pop, a declarat miercuri, la Târgu Mureş, în cadrul Conferinţei "Marea Unire şi vecinii României", că foarte mulţi sunt derutaţi de sigla cu 'România 100' şi cred că ţara noastră există doar de 100 de ani, însă aceasta este "o formulare nefericită", întrucât 100 de ani nu sunt de la existenţa României, ci de la Marea Unire.

OFICIAL! Prima etapă din play-off și play-out amânată

Partidele din prima etapă a play-off-ului şi play-out-ului Ligii I la fotbal, programate la sfârşitul acestei săptămâni, au fost amânate din cauza vremii nefavorabile, a declarat secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ştefan.

Reacția prorectorului UBB, Ioan Bolovan, după acuzațiile de plagiat și autoplagiat

Prorectorul Universității Babeș-Bolyai, Ioan Bolovan, a reacționat după ce Grupul pentru Reformă şi Alternativă Universitară (GRAUR) Cluj-Napoca a solicitat revocarea acestuia din Comisia de Istorie din cadrul CNATDCU pe motiv că apare în indexul creat de această organizație drept plagiator și autoplagiator.

Invitați de onoare și un program artistic unic la Balul Operei 2018

Balul Operei 2018 îi aduce pe scena clujeană pe invitații speciali Ștefan Pop, tenor de renume international, și pe Tiberiu Soare, dirijorul Operei Naționale Române București. Invitații de onoare se vor alătura soliștilor, Orchestrei și Ansamblului de Balet ai Operei Naționale Române din Cluj-Napoca. În premieră, Sala Mare se transformă în sală de bal, iar personajul principal devine publicul.