monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Ger năprasnic în Transilvania! Temperaturi de până la -16 grade

Meteorologii anunţă că, vremea va fi mai rece decât în mod obişnuit, sub limita de ger, până pe 8 martie, în special noaptea şi dimineaţa şi probabilitatea apariţiei precipitaţiilor va fi ridicată, cu mici intermitenţe la nivel local.

Zeci de oameni ai străzii au fost duși la adăposturi

De sâmbătă până astăzi, 24 de oameni fără adăpost au fost luați de pe străzile din Cluj-Napoca și transportați la adăposturile de urgență ale Primăriei. Din fericire, toate cele 24 de persoane se află într-o stare bună.

Euro urcă, din nou, peste 4,66 lei

De la începutul acestui an, cu rare momente de scădere, cursul euro s-a stabilizat ăn jurul pragulului de 4,66 lei, maximul istoric de 4,6679 lei fiind atins în urmă cu o lună.

Victimele accidentului de la Poieni au nevoie de sânge

sursa foto someseanul.ro
O tânără de 18 ani a rămas orfană de ambii părinți, după ce aceștia au decedat, duminică, în urma teribilului accident de circulație de la Poieni. Fata a supraviețuit, alături de o prietenă cu care se afla în mașină, însă ambele au nevoie de ajutor pentru a dona sânge.

OPINIE Hoţu’ cu prostu’

„S-a întâlnit hoțu’ cu prostu’ și au ajuns prieteni la cataramă”. Mărturisesc că eu am întâlnit pentru prima dată această expresie în armată, spusă de un tânăr locotenent debutant. Pentru el, „hoțu’” era „soldatul neinstruit” (fie el și terist), comod, profitor și speculant, iar „prostu’” era el, „comandantul de treabă”, naiv, înțelegător și conciliant.

Specialiştii recomandă: feriţi-vă de frig!

Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei ca în zilele cu temperaturi scăzute să evite deplasările în spaţii deschise şi expunerea prelungită la frig, să respecte regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor prin viroze respiratorii şi să consume alimente bogate în proteine, fructe şi legume.

Trupa The Humans va reprezenta România la Eurovision 2018

sursa foto tvr.ro
Trupa The Humans va reprezenta România la Eurovision Song Contest 2018, de la Lisabona (Portugalia), cu piesa "Goodbye", câştigătoare a finalei selecţiei naţionale Eurovision, care s-a desfăşurat duminică seară, la Sala Polivalentă din Bucureşti şi a fost difuzată în direct la TVR.

Judeţul Cluj, sub cod galben de ger

Un val de frig va cuprinde treptat toată țara și va fi în intensificare, astfel că se vor înregistra temperaturi cu peste 10…15 grade mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă din an, au anunţat meteorlorgii.