monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Creșterea PIB nu a convins piața valutară

Revenirea pe „verde" a marilor piețe bursiere a permis monedelor de marginea zonei euro să se aprecieze. Neîncrederea pieței local în efectele pozitive ale creșterii PIB de anul trecut dar și tensiunile politice create de PSD și acoliții săi, au stopat o posibilă întărire a leului.

Pasiunea și speranța care au rămas printre gunoaie

Alex Fechete a locuit ani de zile la Pata Rât. A devenit o parte din comunitate și a vrut să producă o schimbare. Așa a ajuns să ajute câțiva copiii să iubească sportul, să înțeleagă ce înseamnă disciplina, făcând kickboxing. În timp, și Alex a prins drag de acest sport și a ajuns să câștige premii după premii, deși condițiile lui de viață au lăsat de dorit. Pasiunea l-a determinat să nu renunțe.

Efectele modificărilor legilor Justiţiei ar putea duce la reducerea numărului magistraţilor cu 25%

Forumul Judecătorilor din România (FJR) avertizează că efectele combinate ale unor reglementări cuprinse în legile Justiţiei ar putea duce la reducerea corpului magistraţilor cu 25% într-un termen foarte scurt, estimând că în jur de 2.000 de magistraţi, care se află la apogeul profesional, ar putea părăsi imediat sistemul, inclusiv 90% dintre judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Prima Casă: Fondurile sunt în scădere, dar programul va continua

Directorul Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, Alexandru Petrescu, a declarat, miercuri, la Timişoara, că fondurile alocate programului “Prima Casă” sunt în scădere, dar acesta va mai funcţiona câţiva ani, fiind lansat spre deblocarea creditelor pentru achiziţia de locuinţe.