monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Consumul de cafea prelungeşte viaţa

Consumul de cafea prelungeşte viaţa
Dacă bei mai multă cafea, vei trăi mai mult, cel puţin asta sugerează cele mai recente două studii dedicate analizării efectelor cafelei asupra sănătăţii şi longevităţii omului, publicate luni.

O nouă zi cu euro la 4,56

O nouă zi cu euro la 4,56
Leul și-a continuat evoluția de la începutul săptămânii și s-a apreciat comparativ cu principalele valute.

Sfaturi pentru o alimentație corectă pe timp de vară

Oamenii fac tot mai greu față caniculei pentru că nu au o alimentație corespunzătoare pe timpul anotimpului călduros. Medicii avertizează că o dată cu venirea verii nu trebuie să fim atenți doar la cum ne hidratăm, ci și la ce consumăm. O mare cantitate de lichide pot fi luate din fructele și legumele de sezon. O astfel de dietă este ideală și pentru ca organismul să suporte mai ușor temperaturile caniculare.
Deputatul Horia Nasra: „Vom sărbători centenarul cu intrări din epoca de aur”

Deputatul Horia Nasra: „Vom sărbători centenarul cu intrări din epoca de aur”

Deputatul PSD de Cluj Horia Nasra propune plăcuțe/panouri care să conțină stema orașului, steagul României și a Uniunii Europene și inscripția `Bine aţi venit în municipiul universitar Cluj-Napoca!`. Universitățile sunt motorul educațional și economic al Clujului” în locul „intrărilor din epoca de aur”.

Admitere 2017 la Universitatea Tehnică din Cluj – Napoca!

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca scoate la concurs pentru admiterea 2017, un număr de 3220 de locuri la buget și 1787 de locuri cu taxă pentru învățământul de licență. Din locurile bugetate, 10 sunt alocate candidaților de etnie romă.

ŢARA FĂRĂ COPII. Localitatea din Cluj unde s-au născut 2-3 copii în ultimii ani

sursa foto copilul.ro
Situaţie alarmantă în România, unde numărul copiilor nou născuţi scade anual în mod constant, în 2016 înregistrându-se cel mai dramatic şi scăzut număr de naşteri din 1989 încoace, mai exact 189.783. Printr-o reducere la absurd, dacă acest ritm se va păstra, în 75 de ani România ar putea fi ţara fără copii.

Chiropractica, o șansă pentru cei care nu vor să ajungă la operație (A)

„Într-o sâmbătă dimineața, m-am trezit cu o durere groaznică de coloană, căreia nu i-am dat importanță”, povestește Dumitru Dondoș, un domn care până atunci nu avusese probleme de sănătate pe care să nu le poată repede rezolva. De data aceasta, însă, n-a mai fost așa.

(P) La Cluj începe Festivalul Turcesc

Clujenii sunt invitaţi să descopere cultura şi bucătăria turcească la Festivalul Multiculturalității și Festivalul Turcesc, care va aduce în weekend muzică, dansuri, și tradiții.