monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Mobile World Congress: Rochii de mireasă cognitive și animale conectate

Rochia de mireasa cognitivă care isi schimba culoarea in functie de starea femeii
O rochie de mireasă cu leduri care își schimbă culoarea în funcție de stările de dispoziție ale miresei, un telefon mobil rezistent la loviturile de ciocan, fotolii și scaune care se învârt în toate direcțiile, însoțite de ochelari virtuali pentru a oferi experiența unei călătorii în spațiu în condiții de pericol sunt câteva din curiozitățile actualei ediții a Mobile World Congress care se desfășoară la Barcelona în perioada 27 februarie - 2 martie, relatează EFE.

Greutatea în plus, asociată cu 11 tipuri de cancer

O analiză a peste 200 de studii, realizată de o echipă internațională de oameni de știință, a demonstrat că există dovezi solide care susțin asocierea dintre grăsimea corporală în exces și mai multe tipuri de cancer, precum cel de colon, de sân, pancreatic și ovarian, informează marți The Guardian.

Casele din satele clujene, de la vile de milioane de euro la proprietăţi de zeci de mii de lei pe care nu le vrea nimeni

Casa la Belis pentru care se cere 1.000.000 de euro, sursa foto: Blitz imobiliare
Monitorul de Cluj a prezentat în ediţia de ieri o analiză a fluxurilor de populaţie din Cluj-Napoca înspre localităţile învecinate. Nu toţi cei plecaţi însă la “sat“, s-au mutat în blocurile nou construite, având la dispoziție și variante de case la prețuri sub cele din oraș, la această categorie adăugându-se și cei care au plecat pentru a-şi deschide o afacere prin fonduri europene în agricultură.

Clujul nu are Centru de Deșeuri, dar are o strategie a gunoaielor. Documentul, plin de greșeli și erori de logică. Boc: Asta este realitatea, nu am putut s-o cosmetizăm

Clujul are, de ieri, o strategie actualizată privind gestionarea deșeurilor. Documentul, care se întinde pe 54 de pagini, este plin de greșeli, erori de logică, date inexacte, contradicții în termen. Este o strategie care enumeră obiective mărețe care se vor implementa şi care, în egală măsură, spune că nu se poate realiza nimic din ceea ce se propune.

Ar trebui inclus Mărțișorul pe lista UNESCO?

martisor
Una dintre cele mai vechi tradiții românești, Mărțișorul, ar putea intra în curând în patrimoniul cultural imaterial al umanității. Dosarul de candidatură a intrat pe ultima sută de metri a evaluării realizate de UNESCO.

Kelemen Hunor: UDMR continuă să creadă în nevinovăţia Annei Horvath

kelemen hunor
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat că Uniunea continuă să creadă în nevinovăţia Annei Horvath, viceprimar de Cluj, susţinând că noile acuzaţii care îi sunt aduse lui Horvath de către Agenţia Naţională de Integritate fac parte dintr-o campanie de discreditare a acesteia.