monitorulcj.ro Menu
ARHIVA
sursa foto cursdeguvernare.ro

Cristi Dănileț - Ordonanța de marți noapte pe înțelesul tuturor

În noaptea de 31 ian/1 febr 2017 a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 92/2017 Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 13/2017 care modifică Codul penal și Codul de procedură penală. În aceeași noapte a fost adoptat un proiect de lege cu privire la grațiere, dar acesta va intra în procedură legislativă la Parlament, așadar încă nu există un act normativ privind grațierea care să producă efecte.

PNL și USR au depus la Parlament moțiunea de cenzură

Parlamentarii PNL și USR au depus miercuri moțiunea de cenzură intitulată "Guvernul Grindeanu - Guvernul sfidării naționale. Nu legalizați furtul în România" Liderul interimar al PNL Raluca Turcan consideră că aceasta este soluția legală, instituțională, pentru demisia Guvernului.

Corupția afectează grav leul

Adoptarea în noaptea de marți a ordonanței de urgenţă privind modificarea Codurilor penale, care permite funcționarilor centrali sau locali furtul legal a maximum 199.999 lei odată, a avut efecte imediate asupra leului, în urma intensificării protestelor publice.

Aurelia Cristea a demisionat din PSD

Aurelia Cristea, membru PSD Septembrie 1996 - 01 Februarie 2017, fost parlamentar PSD legislatura 2012-2016, fost ministru delegat pentru dialog social si relația cu societatea civilă Martie-Decembrie 2014 a demisionat miercuri din PSD în semn de protest faţă de adoptarea ordonanţelor privind codurile penale. Cristea şi- a dat demisia prin e-mail.

UPDATE SURSE: Moțiunea PNL și USR împotriva Guvernului SUSȚINUTĂ de o parte din UDMR și minorități. Deputatul PNL de Cluj Adrian Oros: „PNL a strâns semnături încă de ieri”

Demersul PNL și USR de a depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului în eventualitatea în care membrii Cabinetului Grindeanu nu vor demisiona, va avea susținere la votul din Parlament și din partea unei părți a aleșilor UDMR și ai minorităților, au precizat, pentru EVZ, surse liberale. PNL a început să strângă semnături încă de ieri seară, spune deputatul PNL de Cluj, Adrian Oros.

Bilanţul Arhiepiscopiei Clujului în anul 2016

Arhiepiscopia Clujului
Evenimentul anului în Arhiepiscopia Clujului a fost Împlinirea a 10 ani de la reînfiinţarea Mitropoliei Clujului, Maramureşului şi Sălajului. Ziua de 25 martie a devenit, prin actul providenţial al reînfiinţării Mitropoliei Clujului o sărbătoare pentru întreaga Transilvanie, ea marcând momentul intronizării primului Mitropolit, Bartolomeu Anania, iar după 5 ani a Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Andrei.

UPDATE FOTO / VIDEO - Protest masiv la Cluj faţă de deciziile Guvernului privind legile justiţiei. Peste 35.000 de oameni au ieşit în stradă: „Am adormit în democraţie, m-am trezit în dictatură”

Protest Cluj-Napoca legea gratierii si amnistiei
Peste 35.000 de persoane s-au adunat miercuri seara în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca pentru a protesta împotriva actelor normative adoptatate de Guvern cu privire la modificarea Codurilor penale şi graţierea. Clujenii scandează încontinuu “PSD, ciuma roşie”.