monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

ANALIZĂ. Ușoară apreciere a euro

Piețele monetare și valutare au fost calme, semn că ultima operațiune de tip repo efectuată de BNR, la începutul săptămânii, și-a atins scopul, cel puțin pe termen scurt.

Clădirea liceului din Florești încă nu este gata. Cuibus: „Șansele să funcționeze un liceu la 5 km de Cluj sunt minime”

sursă foto: floresti24h.ro
În urmă cu șase luni, primarul comunei Florești, Horia Șulea, promitea că tinerii din localitate și împrejurimi vor avea propriul lor liceu. Clădirea trebuia să fie gata în luna octombrie, însă Inspectoratul Școlar Județean Cluj încă așteaptă să poată să pună în funcțiune liceul. Însă speranțele că floreștenii vor fi tentați să-și dea copiii la școală în localitate sunt destul de mici.

Geolog UBB premiat de Academia Română

Geolog UBB premiat de Academia Română
Lóránd Silye, lector universitar în cadrul Departamentului de Geologie (linia maghiară) al Facultății de Biologie și Geologie a UBB, a fost distins cu premiul Gheorghe Munteanu-Murgoci, oferit de Secția de Științe Geonomice a Academiei Române pentru studiul intitulat „Sarmatian foraminiferal assemblages from southern Transylvanian Basin and their significance for the reconstruction of depositional environments”.

Danileț despre un amendament votat în Comisia parlamentară: E o prostie evidentă; magistratul român nu e atât de idiot

Sursă foto: Facebook Cristi Dănileț
Judecătorul Cristi Danileț susține că amendamentul adoptat miercuri în Comisia specială parlamentară, prin care magistrații sunt obligați să se abțină de la manifestarea sau exprimarea defăimătoare la adresa celorlalte puteri ale statului, este "o prostie evidentă", deoarece magistratul român "nu e atât de idiot" să spună sau să facă ceva defăimător la adresa Parlamentului, Guvernului sau a președintelui.

Protest în Cluj împotriva adoptării legilor justiției

Sursă foto: Facebook Corina Brîndușan
Câteva sute de persoane s-au adunat pe Bulevardul Eroilor miercuri seara pentru a protesta față de adoptarea legilor justiției. Manifestanții au avut pancarte pe care au scris „hoții” și au strigat lozinci.