monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Accident mortal pe Calea Baciului - VIDEO

Tragedie în ziua de Crăciun în Cluj-Napoca, după un teribil accident de circulație care a avut loc luni după amiază pe Calea Baciului. O femeie de 48 de ani a murit şi alte cinci persoane au fost rănite, după ce un şofer de 21 de ani din Cluj-Napoca a pierdut controlului volanului şi a intrat pe contrasens.

Care era meniul de Crăciun în 1937

În 2017, meniul de Crăciun este unul diversificat, cu feluri de mâncare tradiţionale completate de unele internaţionale, ale căror nume abia le putem pronunţa. Iată ce puneau românii pe masă cu ocazia sărbătorilor de iarnă, conform unui jurnal de bal din 1937, descoperit de către lingvistul Ion Coja.

Prima zi a Crăciunului - obiceiuri populare şi superstiţii

Creştinii prăznuiesc luni Naşterea Mântuitorului Iisus Hristos, o sărbătoare care îmbină tradiţiile religioase cu obiceiurile populare şi cu superstiţiile. Colindele, bradul şi Moş Crăciun dau un farmec aparte celebrării.

DOCUMENTAR: Naşterea Domnului (Crăciunul)

espre naşterea lui Iisus Hristos povestesc cei patru sfinţi evangheliştii, iar relatările lor se completează prezentând diferite aspecte ale acestui eveniment, al venirii Fiului lui Dumnezeu pe pământ. Minunea întrupării lui Dumnezeu Cuvântul covârşeşte cu puterea şi mărirea sa mai presus de minte, toate minunile şi toată zidirea celor văzute, aşa cum spune arhimandritul Ilie Cleopa.