monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Supraimpozitarea cu 500% a clădirilor degradate din centrul Clujului continuă şi în 2018. Campionii la clădiri “ruine” sunt cei de pe Horea. Urmează bisericile şi Poşta Română

Primarul Emil Boc continuă “războiul” cu cei care locuiesc în centrul Clujului în clădiri care stau să se prăbuşească. Anul viitor, şi proprietarii bisericilor şi ai Poştei de pe Ferdinand vor plăti impozit majorat cu 500% pentru clădirile degradate. Lista Primăriei e însă mult mai lungă. Campioni la clădiri “ruine” sunt însă cei care locuiesc pe strada Horea.

Școala nu îi pregătește pe elevi pentru viață. Psiholog: „La școală învățăm prea puțin cum să controlăm emoțiile în caz de eșec”

sursa foto: http://radiovacanta.ro
Într-o țară în care sistemul educațional suferă modificări în fiecare an, în care elevii sunt bulversați, stresați, o cantitate foarte mare de informație, problemele emoționale sunt lăsate la urmă. Astfel ajung la facultate sau la un loc de muncă și realizează că nu știu să filtreze informația și nu știu cum să reacționeze din punct de vedere emoțional sau social.

Colegiul Tehnic Ana Aslan - Premiul I la categoria Proiecte Erasmus+ și eTwinning a Premiilor Naționale eTwinning 2017 (P)

Ceremonia de acordare a Premiilor Naționale eTwinning 2017 a avut loc joi, 14 decembrie 2017, în sala de festivități a Colegiului Național Sf. Sava din Bucuresti în prezența reprezentanților Ministerului Educației Naționale, a evaluatorilor și ambasadorilor eTwinning România. Competiția este organizată de către Institutul de Științe ale Educației care este Centrul Național Etwinning în România.

Primele zece filme confirmate la TIFF 2018

Cinefilii pot începe deja să lucreze la lista cu filme musai-de-văzut la TIFF 2018. Ediția cu numărul 17 a Festivalului Internațional de Film Transilvania va avea loc între 25 mai și 3 iunie, la Cluj. Primele zece titluri confirmate vin de la festivalurile de film de la Veneția și San Sebastian.

”U” NTT Data încheie anul cu o victorie

sursă foto: u-cluj.ro
Echipa de volei feminin ”U” NTT Data a obținut o victorie în ultimul meci jucat pe teren propriu, împotriva echipei CSU Medicina CSS Tîrgu Mureș, scor final 3:0.

Minor de 16 ani, prins la volan

Polițiștii au prins un tânăr de 16 ani în timp ce conducea pe străzile localității Dăbâca, fără să dețină permis de conducere.