monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Unde se duc cărțile când mor bibliotecile?

Sursă foto: bcucluj.ro
Dezvoltarea tehnologiei și a internetului, depopularea anumitor zone și interesul tot mai scăzut pentru cărți au dus ca un număr mare de filiale sau chiar biblioteci din județul Cluj să se închidă. Multe comune au rămas fără un punct de referință cultural.

ANM: Vremea, în limite climatologice pentru perioada din calendar în următoarele 14 zile; nopți mai reci între 20 și 22 decembrie

sursă foto: bucurestifm.ro
Meteorologii estimează în următoarele două săptămâni o vreme relativ normală pentru această perioadă, cu valori termice în mare parte pozitive pe timpul zilei, respectiv cu temperaturi nocturne sub zero grade, cu nopți mai reci între 20 și 22 decembrie, în timp ce precipitațiile se vor semnala pe arii restrânse, la nivel național, reiese din prognoza Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), valabilă în intervalul 11-24 decembrie, publicată luni.

OPINIE. „Narativa” alegerilor anticipate

La putere, partidele se uzează și se destramă; în opoziție, partidele politice se adună și se întăresc. Nici un partid postdecembrist din România nu a ieșit (întreg) din această paradigmă, înafara PSD-ului, excepția care până acum a întărit regula.

UBB, pe prima poziţie în Metarankingul universitar 2017

Universitatea Babeş-Bolyai ocupă prima poziţie în clasamentul global al universităţilor din România – Metaranking universitar 2017, clasament care stabilește ierarhia universităţilor din România în funcţie de rezultatele combinării performanţelor lor individuale din clasamentele academice internaţionale ale universităţilor.

Actorului Alexandru Arșinel i s-a implantat un stent

Managerul Spitalului Universitar de Urgență București, Adriana Nica, a declarat, într-o conferință de presă, că actorului Alexandru Arșinel i-a fost implantat luni un stent, starea acestuia după intervenție fiind una favorabilă.

Clujean înşelat de doi falşi cumpărători

 Clujean înşelat de doi falşi cumpărători
Un clujean a fost înşelat de două persoane care s-au prezentat la locuința sa având intentia de a cumpăra motocicleta scoasă la vânzare. Unul dintre aceștia a plecat cu aceasta în probă și nu s-a mai întors.

Weekend-ul amenzilor la Cluj

Weekend-ul amenzilor la Cluj
Polițiștii clujeni rutieri au desfăşurat în weekend-ul care a trecut mai multe acţiuni pentru combaterea încălcării regimului legal de viteză.

UPDATE Județul Cluj, sub Cod galben de viscol

Județele Cluj, sub Cod galben de viscol până la ora 14:00
Zonele montane din județele Cluj, Bistrița-Năsăud și Maramureș sunt vizate de o nouă avertizare Cod galben nowcasting de viscol, emisă, luni, de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).