monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

USR, încă un proiect politic eşuat?

USR, măcinată de tensiuni Sursa foto revista22.ro
Apărută pe scena politică din România ca alternativă la PNL, Uniunea Salvaţi România e în pragul de a face curând o implozie, avertizează specialiştii.

Hajongard - istoria Clujului săpată pe pietre de mormânt, repovestită de Luminaţie

Cimitirele din Transilvania se luminează în fiecare an, în 1 noiembrie, cu prilejul Sărbătorii Tuturor Sfinţilor sau Luminaţie, când ardelenii vizitează mormintele rudelor, zi în care "prinde viaţă" şi Hajongard sau Cimitirul Mare (central) din Cluj-Napoca, vechi de cinci secole, care a adunat, între zidurile sale, mii de pietre şi poveşti de viaţă.

Astenie de toamnă? Specialiștii ne spun ce putem face să avem mai multă energie

sursă foto: cdn.thelivingnature.com
Odată cu primele frunze care cad îngălbenite din copaci și astenia de toamnă își face prezența. Oamenii se simt obosiți, fără chef de viață. Apar melancolia și tristețea, aparent, fără motiv. Însă starea noastră de spirit poate fi la fel de vioaie și toamna precum este vara. Specialiștii ne oferă câteva sfaturi.

Străzile nimănui. Cu Speranţă şi Veselie în wc-ul din curtea casei

strazi private
În municipiul Cluj-Napoca există sute de străzi care nu aparțin domeniului public. Primăria nu are nicio evidență în ceea ce privește dotările acestor străzi, iar procesul de trecere a lor în administrația locală este unul care se desfășoară greoi. Pe lângă asta, sunt aproape 100 de străzi care aparțin Primăriei, însă oamenii de acolo locuiesc ca în Evul Mediu, fără apă curentă și cu toaleta în curte.
Vânătoarea de vrăjitoare a Executivului Consiliului Județean Cluj  pune în umbră Centenarul

PSD Cluj: "Vânătoarea de vrăjitoare a Executivului Consiliului Județean Cluj pune în umbră Centenarul"

În mai puțin de două luni intrăm în anul în care sărbătorim Centenarul, Marea Unire de la 1918 fiind cel mai important eveniment istoric al poporului român, Unirea realizându-se într-un context deosebit, prin trei momente succesive, pe cale democratică: unirea Basarabiei, a Bucovinei, a Transilvaniei cu Vechiul Regat, atrag atenţia social democraţii clujeni.

PRIMER – comunicat de presa (P)

PRIMER: “Il invitam pe Primul Ministru Mihai Tudose sa viziteze site-urile de fabricatie de medicamente din Romania pentru a se convinge de progresul tarii noastre in acest domeniu si a gasi impreuna formule de asigurare neintrerupta a accesului pacientilor la medicamentele esentiale”.

Concert de Luminaţie în Cimitirul Mare din Cluj

Un concert special conceput pentru Luminaţie, zi în care în Ardeal, de 1 noiembrie, sunt amintiţi morţii, iar oamenii merg cu flori la mormintele strămoşilor lor, va avea loc miercuri în Cimitirul Central din Cluj-Napoca.