monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

U-BT Cluj a reuşit a doua victorie din sezon cu Steaua

Adamović a reuşit un duble-double, 19 puncte şi 11 pase deciside. FOTO u-bt.ro
U-Banca Transilvania a reuşit a doua victorie din sezonul regulat în faţa Stelei, duminică seară, în faţa a aproximativ 6.000 de spectatori la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, scor 85-68. Clujenii rămân liderii Ligii Naţionale de Baschet Masculin.

UPDATE Clujenii au ieşit din nou în stradă. Peste 10.000 de oameni s-au strâns la protest FOTO & VIDEO

Aproximativ 9.000 de persoane s-au strâns până la ora 18.00, conform estimărilor autorităţilor, la mitingul de protest faţă de intenţia Guvernului Grindeanu de a emite cele două ordonanţe de urgentă privind graţierea şi dezincriminarea unor infracţiuni. Este pentru a treia oară când clujenii ies în stradă pentru a manifesta faţă de modificările din codurile penale.
sursa foto rmdsz.ro

Un clujean, ales președinte executiv al UDMR

Consiliul Reprezentanților Unionali (CRU) al UDMR, reunit sâmbătă la Târgu Mureș, l-a ales cu unanimitate de voturi pe Porcsalmi Balint în funcția de președinte executiv al Uniunii.

Bugetul dăunează leului

Tensiunile din mediul politic, provocate de deja celebra ordonanță de urgență privind amnistierea și grațierea, dar și lipsa bugetului de stat pe 2017, care ar putea fi însoțit de numeroase derapaje fiscale, necesare să acopere promisiunile din campania electorală au avut efecte negative asupra leului.

Cresc sumele alocate Ministerului Sănătăţii

Bugetul Ministerului Sănătăţii va creşte în acest an cu 16,6% faţă de 2016, de la 6,751 de miliarde de lei, la 7,871 de miliarde de lei, conform proiectului de buget postat vineri pe site-ul Ministerului Finanţelor. Suma bugetată pentru dezinfectanţi va creşte cu doar 2,2%, după scandalul Hexi Pharma.

Ministrul Justiţiei: Sunt 28.000 de deţinuţi pentru care nu se respectă condiţiile minimale de viaţă

Sunt aproximativ 28.000 de deţinuţi pentru care nu se respectă condiţiile minimale de viaţă, potrivit actualului ministru al Justiţiei, Florin Iordache, după vizitele efectuate în penitenciare. Penitenciarul Gherla era dat, la sfârşitul anului trecut, drept un model "de foarte bună practică" în ceea ce privește dreptul și accesul deținuților la muncă, de fostul ministru.

Clujenii ies astăzi, din nou, în stradă, în Piaţa Unirii. Peste 2.000 de oameni şi-au anunţat deja prezenţa!

protest legea gratierii
Un nou protest față de ordonanţa de urgenţă a guvernului (OUG) privind grațierea și modificarea Codului Penal va avea loc astăzi, 29 ianuarie, la Cluj-Napoca şi în alte oraşe din ţară. Protestatarii clujeni se vor întâlni în Piaţa Unirii, la ora 17:00. Peste 2.300 de participanţi şi-au anunţat până acum prezenţa pe pagina de Facebook a evenimentului.

De ce ajung tinerii la angajare tot mai slab pregătiţi

Peste 70% dintre copiii de 14 ani se simt singuri şi nesprijiniţi la şcoală, ceea ce face ca ulterior, tinerii ajunși la momentul angajării să fie tot mai slab pregătiți, afirmă profesorul Lucian Ciolan, decan al Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Edu­caţiei din cadrul Universităţii din Bucureşti.