monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Expoziție cu peste 3000 de lucrări a absolvenților UAD

Foto: Saul Pop
Expoziția anuală a absolvenților Universității de Artă și Desing din Cluj-Napoca (UAD) a ajuns la cea de-a XVI-a ediție. 3000 de lucrări au pus în lumina munca tinerilor artiști care au terminat studii de licență sau master la una din programele de studii ale universității .

MAJORATUL.

18 ani este vârsta majoratului. Vârsta la care tinerii dobândesc dreptul de vot, au posibilitatea să se căsătorească, să-și întemeieze o familie, să ia un credit sau să consume alcool și tutun. E pragul la care tânărul devine adult.

Castelul Rakoczi-Banffy, reşedinţa unui strat social condamnat la pieire. Ce se află în spatele zidurilor castelului de la Gilău - FOTO

Cuvântul “castel” captează atenţie. Aduce interes. Provoacă sentimente nostalgice. Provoacă tristeţe din cauza situaţiei precare a acestor clădiri, mai ales în Transilvania. Aduce nedumeriri, întrebări de genul “ce să facem cu ele”? Este un cuvânt, iar domeniile care sunt reprezentate de acest cuvânt reprezintă o temă cheie a moştenirii culturale româneşti şi nu numai. Cu toate acestea, castelele nu au devenit teme majore de promovare.

Ziua Drapelului României a fost sărbătorită și la Cluj

Foto: Saul Pop
Tricolorul a fost arborat în Piața Avram Iancu duminică la orele amiezei în cadrul unei ceremonii la care au participat, alături de primarul Emil Boc și prefectul județului Cluj, militarii din garda de onoare a Diviziei 4 Infanterie „Gemina”,dar și elevi ai Școlii de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” Cluj.