monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Negocierile dintre PNL și UDMR, „în stand-by”

Liberalii și UDMR-iștii s-au întâlnit vineri pentru a discuta pe marginea unei alianțe la nivel local. Reprezentanții celor două formațiuni politice urmează să se întâlnească și luni pentru a finaliza negocierile.

Cluj-Napoca, cea mai scumpă piaţă rezidenţială a ţării (analiză)

Prețurile apartamentelor din marile orașe ale țării continuă să crească, deși condițiile de accesare a finanțării s-au modificat odată cu apariția Legii dării în plată, reiese dintr-o analiză de piață care cuprinde orașele București, Cluj-Napoca și Timișoara.

Universităţile din România pregătesc proteste: "S-a ajuns la o subfinanțare gravă a educației și cercetării. Sistemul de învăţământ este în colaps"

Universitățile membre ale Consorțiului Universitaria, Academia de Studii Economice din București, Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea din București şi Universitatea de Vest din Timișoara au trimis o scrisoare de protest nemulţumite de politicile publice privind învățământul românesc care ar fi creat “deficite și riscuri economice majore și au adus sistemul de învățământ superior în pragul colapsului”.

Procesiune de Rusalii la Cluj-Napoca

Pentru al şaselea an consecutiv, clujenii sunt invitaţi să participe duminică, 19 iunie, la Procesiunea de Rusalii organizată în centrul municipiului Cluj-Napoca, din iniţiativa Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei.

Premiera operetei “Dragoste de ţigan”, la Opera Maghiară din Cluj

Opera Maghiară din Cluj-Napoca readuce creaţia compozitorului ungar Franz Lehár, după o absenţă de 20 de ani, în faţa publicului clujean. Astfel, din întreaga creaţie a lui Lehár a fost aleasă opereta “Dragoste de ţigan”, a cărei acţiune se petrece în Transilvania.