monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Elevii de la Colegiul „Ana Aslan” continuă să înveţe într-un mod inedit matematica

Continuând seria activităților din cadrul proiectului a Erasmus+ intitulat , ,,Math Around Us,” în perioada 14-18 martie 2016 o delegație a Colegiului Tehnic Ana Aslan din Cluj-Napoca formată din doi profesori si 3 elevi a participat în Danemarca la cea de a treia reuniune de proiect găzduită de Borupgard Gymnasium din Copenhaga-Ballerup.

Cum a devenit 1 Aprilie Ziua Păcălelilor

Precursor al April Fools’ Day - Ziua Păcălelilor în variantă autohtonă - ar putea fi Festivalul Hilaria (un festival roman), care se desfăşura pe 25 martie, şi Medieval Feast of Fools, care se desfăşura pe 28 decembrie, o zi care încă este marcată în unele ţări de limbă spaniolă, scrie Descoperă.

Hidrobicicletele și bărcile au revenit pe Lacul Chios

Începând de vineri, se repun în funcțiune pe Lacul Chios din Cluj-Napoca hidrobicicletele și bărcile, având în vedere că vremea s-a încălzit. De 1 aprilie, clujenii vor avea ocazia să se plimbe cu barca gratuit.

Medicii de familie protestează: Fără rețete gratuite și bilete de trimitere

Medicii de familie nu vor da bolnavilor reţete compensate sau gratuite şi nici bilete de trimitere pentru analize, vineri și luni. Reprezentanții Asociației Medicilor de Familie Cluj sunt solidari cu această inițiativă a Societății Naționale de Medicină a Familiei, precizând însă că este vorba doar o recomandare, fiecare medic fiind liber să aleagă dacă își va consulta pacienții.

Workshop de street-art la Cluj, cu ocazia Zilei Internaţionale a Conştientizării Autismului

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Complexul Comunitar de Servicii pentru Copilul cu Handicap Cluj – Centrul de Recuperare, în colaborare cu prima galerie de street art din Cluj-Napoca - “Launloc” organizează luni, 4 aprilie 2016, cu ocazia Zilei Internaţionale a Conştientizării Autismului, un workshop de street-art.

A început înscrierea pentru votul prin corespondenţă

Alegerile parlamentare din această toamnă aduc o premieră în sistemul electoral românesc. Românii care trăiesc în afara ţării vor putea vota prin corespondenţă, iar începând din 1 aprilie, cei care vor să facă acest lucru trebuie să se înscrie în Registrul electoral.

Darea în plată merge mai departe fără Prima Casă

Parlamentarii şi bancherii au ajuns la o concluzie comună în privinţa legii dării în plată. Creditele luate prin programul Prima Casă nu vor intra sub incidenţa actului normativ.