monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

De Revelion, vom număra o secundă în plus

- 5... 4... 3... 2... 1... 1... La mulți ani! Așa ar trebui să sune numărătoarea inversă de Revelion pentru cei care doresc să fie foarte riguroși, în pas cu timpul universal definit de ceasurile atomice și ritmul de rotație al Pământului. Și asta deoarece anul în care încă ne aflăm va avea o secundă în plus, regulă aplicată în lumea întreagă, pentru a ține pasul cu schimbările survenite în viteza de rotație a planetei noastre, informează AFP.

Klaus Iohannis amână desemnarea noului premier

Preşedintele Klaus Iohannis amână desemnarea noului premier, deşi îl consideră pe Sorin Grindeanu o soluţie mult mai potrivită decât Sevil Shhaideh, prima propunere a coaliţiei PSD-ALDE, au declarat joi surse politice.

Cum va fi vremea de Revelion. PROGNOZA METEO pentru vineri şi sâmbătă

Vremea va fi rece în majoritatea zonelor, geroasă dimineaţa şi noaptea în centru, Subcarpaţii Getici şi izolat în nordul teritoriului. Cerul va fi variabil la senin cu înnorări în cursul zilei în sud-estul şi sudul ţării unde, pe arii tot mai restrânse, trecător va ninge slab, informează ANM.

Revelion cu focuri de artificii la Turda

Primăria Municipiului Turda îi invită pe turdeni să întâmpine noul an în Parcul Teilor din cartierul Oprișani sau în Piața 1 Decembrie 1918, în fața Primăriei.

Bulgaria: Venituri record din turism

Sectorul turismului din Bulgaria a înregistrat în primele 11 luni ale acestui an o creștere cu 16% a numărului de vizitatori străini, până la 7,85 de milioane, iar veniturile au urcat cu peste 15% la 10 luni, totalizând trei miliarde de dolari, a anunțat ministrul bulgar al Turismului, Nikolina Angelkova, transmit FOCUS News și Xinhua.

Atenție, șoferi! POLEI, pe drumurile județene!

În cursul dimineţii zilei de 29 decembrie 2016, la nivelul judeţului Cluj nu se înregistrează drumuri judeţene închise sau blocate, circulaţia desfăşurându-se normal, în condiţii de iarnă, cu porţiuni de lunecuş în rampe şi pante, informează Consiliul Județean Cluj.

Generația dependentă de rețelele sociale, predispousă la DEPRESII ȘI ANXIETATE

Utilizarea mai multor platforme de social media este asociată cu depresia și anxietatea în cazul reprezentanților generației milenarilor, potrivit unui studiu efectuat de experți din cadrul Universității din Pittsburgh, Statele Unite. Analiza a fost recent publicată online și va apărea în numărul din aprilie al jurnalului ''Computers in Human Behavior'', informează Daily Science.

FOTO Anul în care Clujul a luat potul meciurilor internaţionale

Amicalul România – Spania a adus cea mai mare densitate de vedete din sportul internaţional la Cluj
Clujul a fost gazda majorităţii meciurilor internaţionale de anvergură ale României în 2016, de la confruntările de Fed Cup şi Cupa Davis la amicalul cu Spania şi meciul oficial cu Muntenegru, de la victoriile de prestigiu din handbal, cu Norvegia (feminin) şi Polonia (masculin) la calificările ratate la baschet şi fotbal feminin.